Hoppa till huvudinnehållet

Veiby och Andersson åker Värmlands EM-rally

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Ole Christian Veiby, med Jonas Andersson som kartläsare, är klar för EM-rallyt i Värmland.
Ole Christian Veiby, med Jonas Andersson som kartläsare, är klar för EM-rallyt i Värmland. Foto: @World

Anmälningslistan till EM-rallyt i Värmland är inte officiell än, men en förare som kommer till start är Ole Christian Veiby. Han har Jonas Andersson som kartläsare.

Norrmannen var tvåa efter Oliver Solberg i WRC 2-klassen i Svenska rallyt i vintras och nu meddelar han att det också blir ett gästspel i nästa veckans Bauhaus Royal Rally of Scandinavia.

Veiby får fullt upp närmaste tiden eftersom han också kör rallycross-VM i Höljes den här helgen. I båda fallen tävlar han för Kristoffersson motorsport, KMS, från Arvika.

– Jag har inte kört ett grusrally på väldigt länge och konkurrensen är stenhård, men det ska verkligen bli kul, säger Veiby i ett pressmeddelande.

Han kommer till start i KMS Polo GTI R5 efter en sen anmälan.

– Vi har hela tiden haft i vår planering att köra den här tävlingen, men det har varit mycket att göra med rallycross-VM så det har inte varit prioriterat.

Nu har KMS ändå lyckats få ihop konceptet för en start, med åtminstone någon tid till förberedelser.

– Vi hoppas få till två testdagar direkt efter Höljes, säger Veiby som kommer att kampera ihop med rutinerade Jonas Andersson från Gunnarskog.

– Tacksam att vi får låna in Jonas. På de gamla VM-vägarna i Värmland blir det som ett hemmarally för oss båda. Kul att vi kan göra det här eventet tillsammans.

Trots rattrostigheten i rallysammanhang är förväntningarna höga.

– Jag vet ju hur det är. När man väl står på startlinjen blir det allvar och man kör för att vinna. Jag lovar att det inte kommer att bli någon fegiskörning i alla fall.

Artikeltaggar

ArvikaBauhausGunnarskogJonas AnderssonKristoffersson MotorsportMotorsportOle Christian VeibyRallyRally-EMRoyal Rally of ScandinaviaSportSvenska rallytVärmlands länWRC

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.