Hoppa till huvudinnehållet

Magnifik avslutning av Solberg – men det räckte inte hela vägen: ”Vilket rally!”

Publicerad:
Oliver Solberg med kartläsare Elliott Edmondson slutade på andra plats i WRC 2-klassen i Safarirallyt.
Oliver Solberg med kartläsare Elliott Edmondson slutade på andra plats i WRC 2-klassen i Safarirallyt. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Oliver Solberg radade upp sträcksegrar i WRC 2 även under söndagen men ledaren Kajetan Kajetanowicz höll undan och vann Safarirallyt och Solberg slutade på andra plats cirka 30 sekunder bakom.

Solberg imponerar stort i Kenya – men ändå långt från förstaplatsen

21-årige Oliver Solberg som valt att inte köra om VM-poäng på Safarirallyt i Kenya hade inför söndagens avslutning imponerat stort med mängder med sträckvinster i sin klass WRC 2.

Dubbla punkteringar skapade dock problem för Mitanderforssonen som inför söndagens sex sista sträckor var på andra plats i WRC 2 och avståndet upp till ettan Kajetan Kajetanowicz från Polen var mer än fyra minuter.

Solberg med brittiske kartläsaren Elliott Edmondson avslutade verkligen starkt genom att vinna samtliga sex söndagssträckor i WRC 2-klassen. Solberg och Edmondson lyckades dock inte käka upp hela Kajetanowiczs försprång utan slutade på andra plats, cirka 30 sekunder bakom vinnaren Kajetanowicz.

”Vilket rally det var! Varje sträcka var en annan typ av utmaning. Vi kom hit utan press på oss, tävlade inte om WRC 2-poäng, och vi ville bara köra snabbt och få erfarenhet, och det fick vi”, skriver Solberg på Twitter och fortsätter:

”På våra två punkteringar tappade vi totalt 13 minuter. Det var mitt misstag att vi vid den första inte stannade för att byta, innan det blev för stora skador. Men vi slutade endast 30,6 sekunder från seger i WRC 2-klassen. Bilen kändes jättebra, vi vann 17 av 19 sträckor, och vi kan vara väldigt nöjda med vår hastighet.”

Oliver Solberg från Mitandersfors imponerade i Kenya.
Oliver Solberg från Mitandersfors imponerade i Kenya. Foto: Oliver Solberg Rally

”Världens svåraste VM-rally”

Solberg berättar mer i ett pressmeddelande:

– Varje sträcka bjöd på olika utmaningar. Vi startade tävlingen utan pressen på att samla VM-poäng och siktade på att köra snabbt och skaffa erfarenhet i världens svåraste VM-rally. De målen nådde vi, säger han.

Martin Prokop från Tjeckien slutade på tredje plats i WRC 2 och han var nästan nio minuter bakom Oliver Solberg.

Ogier vann WRC

I värstingklassen WRC blev det seger för fransmannen Sébastien Ogier som vann med 6,7 sekunders marginal till tvåan Kalle Rovanperä från Finland. Elfyn Evans, Storbritannien, kom på tredje plats.

Solberg bjöd på show i Kenya: ”Fantastisk start”

Artikeltaggar

Elliott EdmondsonKajetan KajetanowiczKenyaOliver SolbergRallyRally-VMSafarirallytSébastien OgierWRCWRC 2

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.