Hoppa till huvudinnehållet

Arvikaförlust trots steg framåt

Publicerad:
Arvika förlorade mot Emtarna hemma på Solviksvallen.
Arvika förlorade mot Emtarna hemma på Solviksvallen. Foto: Roger Nilsson

Arvikas damer har haft en blytung vårsäsong efter premiärsegern och förlustsviten fortsatte, men spelmässigt var det ett rejält fall framåt. Matchen hemma mot Emtarna slutade 1-3.

Första trettio minuterna var hemmalaget verkligen på hugget och styrde matchen och vann närkamper högt upp i banan och störde Emtarna rejält.

Linnéa Axelsson nära att göra mål för Arvika.
Linnéa Axelsson nära att göra mål för Arvika. Foto: Roger Nilsson

Emtarnas ledningsmål kom därför som en rejäl kalldusch för hemmatjejerna när ett friläge efter 17 minuter resulterade i 0-1 men repliken lät inte vänta på sig då Meja Molin snyggt placerade in kvitteringen på frispark från distans tre minuter senare.

Matilda Sveder Stahl i närkamp med Emtarna-spelare.
Matilda Sveder Stahl i närkamp med Emtarna-spelare. Foto: Roger Nilsson

– Första 35 minuterna är jättebra, väldigt positivt där vi visar upp ett helt annat drag i spelet än på sistone. Vi går in i närkamper och vill verkligen vinna duellerna, säger tränare Calle Forsberg.

Ofta var det via högerkanten Arvika anföll där Linnéa Axelsson var inblandad i mycket och bollvinnare på mitten var ofta Meja Molin som tyvärr fick kliva av med skada kvarten efter sitt kvitteringsmål.

Nu inleddes en jobbig slutdel av första halvlek men tack vare bra målvaktsspel av Olivia Wäxfeldt Fisk och en del tur höll man målet rent från påhälsning.

– Vi gick över till 4-5-1 uppställning för första gången och vi fick bättre stopp på motståndarna, defensiven var mycket bättre än tidigare.

Andra halvlek slet Arvika med att skapa chanser framåt och i 70e matchminuten lyfte Emtarna in en lång frispark som man kom rätt på och 1-2 var ett faktum.

Linnéa Axelsson på väg framåt.
Linnéa Axelsson på väg framåt. Foto: Roger Nilsson

– Riktigt tråkigt, enda riktiga misstaget vi gör försvarsmässigt egentligen. Målet blev ju jättefint men det var en lång boll in och vi var för passiva.

Tyvärr för hemmatjejerna skapades inte mer än halvlägen och då främst på fasta situationer och istället slog Emtarna in spiken i kistan via 1-3 på slutet.

Arvika firar ett mål.
Arvika firar ett mål. Foto: Roger Nilsson

– Hela laget skall ha beröm för insatsen, i får ta med oss det här till hösten. Matchen vi skulle spelat nästa helg har flyttats till efter uppehållet, vi sliter lite med anfallsspel och fysiken men idag visar vi att vi vill kriga om poängen, avslutar Calle Forsberg.

Extra ros utgår till mittbacken Hanna Lundqvist samt Meja Werner som gjorde en bra insats på en ovan position.

Artikeltaggar

ArvikaCalle ForsbergFotbollSolviksvallenSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.