Hoppa till huvudinnehållet

Tre värmlänningar i EM-rally – Tidemand sparar sig till Värmland

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Dennis Rådström kör sitt andra EM-rally i den internationella comebacken.
Dennis Rådström kör sitt andra EM-rally i den internationella comebacken. Foto: Rådström Motorsport

Samtidigt med rally-SM i Småland är det EM-tävling i Lettland under helgen.

Tre värmlänningar finns med, men Pontus Tidemand saknas.

Rally Liepāja på snabba grusvägar är mästerskapets fjärde deltävling av åtta och lockar 58 ekipage, varav 46 kör om EM-poäng och 17 fightas i juniorklassen, där Lettland är andra deltävlingen.

20 besättningar sitter i Rally2-bilar i huvudklassen, däribland norske delade totaltvåan Mads Østberg med kartläsaren Patrik Barth från Torsby och Dennis Rådström, även han från Torsby och med Johan Johansson, Valdemarsvik, i högerstolen. Rådström gör internationell comeback och satsar på tre av EM-tävlingarna: Polen, Lettland och Sverige. Det blev tolfteplats i Polen.

Dubble världsmästaren Pontus Tidemand, Charlottenberg, med Julia Thulin, Hörby, vid sin sida, är också tillbaka i hetluften, och teamkamrat med Rådström i GN Motorsport från Skåne, men avstår Lettland. Han körde premiären i Portugal och senaste tävlingen i Polen, och kom 13:e i båda, men hoppade också över Gran Canaria däremellan.

Tidemand var missnöjd med insatsen långt från täten i Polen.

– Jag vet att vi kan bättre, sade han då.

Pontus Tidemand avstår helgens EM-tävling i Lettland och laddar för rallyt i Värmland.
Pontus Tidemand avstår helgens EM-tävling i Lettland och laddar för rallyt i Värmland. Foto: @World / FIAERC

Tidemand sparar sig och laddar i stället extra för nästa deltävling, Bauhaus Royal Rally of Scandinavia på hemmaplan i Värmland den 7–8 juli.

”Ja, jag satsar på det”, skriver Tidemand i ett sms till NWT.

Den tredje värmlänningen är kartläsaren Johan Grönvall från Arvika. Han lotsar fram Katrineholmsföraren Mille Johansson i juniorklassen. Duon låg femma i premiären när en trasig drivaxel satte stopp för färden.

I huvudklassen leder Hayden Paddon, Nya Zeeland, på 85 poäng, följd av lettländaren Mārtiṇš Sesks och Østberg på 48. Tidemand har samlat ihop sex poäng på två tävlingar och Rådström fyra i sin enda.

Rally Liepāja, som Oliver Solberg vann två år i rad 2019–2020, omfattar tio sträckor på sammanlagt 18 mil lördag–söndag.

Tidemand långt efter i Polen: ”Vet faktiskt inte hur jag ska känna – det skaver”

Artikeltaggar

Dennis RådströmFacebookFordHayden PaddonHörby kommunLettlandMads ØstbergPatrik BarthPolenPontus TidemandRallyRally-EMSportTorsby

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.