Hoppa till huvudinnehållet

Jacob de la Rose stjärnhäst flyttas till Värmland

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Hannibal Face vid en V75-seger på Solvalla med Magnus A Djuse.
Hannibal Face vid en V75-seger på Solvalla med Magnus A Djuse. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Hannibal Face har gjort många bra insatser när han har tränats av Oscar Berglund i Jämtland.

Nu är han flyttad till Värmland och det är Björn Goop som ska träna hästen framöver.

Hannibal Face, som ägs av ishockeyspelarna Mikael Wikstrand, Michael Lindqvist, Joakim Nygård, Jacob de la Rose och Olle Eriksson Ek, var anmäld till V75-tävlingarna i Östersund i helgen men det blev ingen start där.

Anledningen var ett tränarbyte och Hannibal Face åkte med stall Björn Goops transport till Värmland från Östersund.

– Att vi flyttar Hannibal Face till Björn Goop har inget med att vi tycker att Oscar Berglund har gjort ett dåligt jobb. Han har gjort det bra med alla hästar som vi har haft hos honom. Enda anledningen är att vill ha närhet till våra hästar och kunna vara där och träffa dem när vi vill, säger Mikael Wikstrand till Travronden.

Hannibal Face har vunnit tolv av karriärens 37 starter och tjänat 1,2 miljoner kronor.

Artikeltaggar

Björn GoopJacob de la RoseMikael WikstrandSportTrav

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.