Hoppa till huvudinnehållet

De gjorde upp vid gränsen – hon blev mest framgångsrika skytten

Publicerad:
Trean Lars Guldbrandsen, Eidskog, segraren Therese Bråten, Skillingmark, och trean Henry Håkansson, Eda, efter ställningsfinalen i Gränsfejden.
Trean Lars Guldbrandsen, Eidskog, segraren Therese Bråten, Skillingmark, och trean Henry Håkansson, Eda, efter ställningsfinalen i Gränsfejden. Foto: Privat

Utomhussäsongen har äntligen kommit igång även på korthållsskyttet 50m.

Eda Skyttegille arrangerade återigen Gränsfejden på nationaldagen – där det kom totalt 34 skyttar både från Sverige och Norge. Detta var en ökning från 25 ifjol.

Av naturliga skäl var det många deltagare ifrån hemmaföreningen Eda, framförallt i de yngsta klasserna. I finalen för de yngsta var tio stycken från Eda. Det blev en hemmatrippel där Minna Nilsson var starkast hela dagen och vann på 322 poäng före Leia Pettersson på 320 poäng, trea kom Albin Åkesson på 316 poäng. Alla tre från Eda Skg.

I klass K13-K15 var Gustav Morfeldt, Eda Skg, favorit med tanke på vad han åstadkommit under senaste året. Dock sköt han en grundomgång som gjorde att han låg på tredje plats inför finalen och denna finalen skulle bli något extra. Med endast några få skott kvar av finalen var det helt plötsligt fem stycken inom en poäng.

Särskjutning avgjorde

Efter sista finalskottet så återstod det tre skyttar på samma totalpoäng och särskjutning får då tillämpas. Det var Gustav, Moa Nilsson, Eda Skg och Mimmi Eliasson, Åmotfors Skf.

Särskjutningen skjuts skott för skott och efter andra särskjutningsskottet stod det klart att Gustav Morfeldt hade klarat av att segra i finalen. Han vann före klubbkompisen Moa och trea blev Mimmi.

Tvåan Moa Nilsson, Eda, segraren Gustav Morfeldt, Eda och trean Mimmi Eliasson i klassen K13-K15.
Tvåan Moa Nilsson, Eda, segraren Gustav Morfeldt, Eda och trean Mimmi Eliasson i klassen K13-K15. Foto: Privat

I finalen för ungdomarna med rem var Therese Bråten, Skillingmark Skg överlägsen och segrade på 340 poäng. Linus Olsson, Eda Skg var tvåa.

Därefter var det dags för öppenrem. Alvin Jonasson, Eda Skg, intog tavla ett och försvarade den strålande så det räckte till vinst på 340 poäng. Där bakom fanns det norrmän både tvåa, fyra och femma inför finalen men de passerades av Lars Magnusson, Skillingmark Skg, som med en stark final avancerade upp till tredje plats. Tvåa kom Anton Lind ifrån Skoga-Ekshärad.

Svängig final

Dagen avslutades med ställningsfinalen och dagens mest framgångsrika skytt skulle koras.

Denna final skulle svänga lite och efter de första tio skotten var det Therese som övertagit ledningen före Lars Guldbrandsen, Eidskog. Henry Håkansson, Eda, låg trea. Enkelskotten skjuts i stående skjutställning och ledningen skiftade lite men när sista skottet var skjutet så var det Therese som var högst på 322 poäng, före Lars och Henry blev trea.

Tvåan Anton Lind, Skoga-Ekshärad, segraren Alvin Jonasson, Eda, och trean Lars Magnusson, Skillingmark efter finalen i öppenrem.
Tvåan Anton Lind, Skoga-Ekshärad, segraren Alvin Jonasson, Eda, och trean Lars Magnusson, Skillingmark efter finalen i öppenrem. Foto: Privat

För Therese del blev dagen komplett då Skillingmark även vann den lagtävling som var ny för året i arrangemanget. Laget bestod av Therese, Lars och Isak. Eda lag 1 var tvåa endast två poäng bakom. Det var Alvin, Gustav och Moa.

Tävlingarna genomfördes i strålande väder hela dagen som tillsammans med arrangemanget flöt på.

Artikeltaggar

Alvin JonassonEdaEda skyttegilleGustav MorfeldtLars MagnussonMoa NilssonNationaldagenNorgeSkillingmarkSkytteSportTherese Bråten

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.