Hoppa till huvudinnehållet

Västvärmländska framgångar i Kil: ”Jag tror alla slog personliga rekord”

Publicerad:
De västvärmländska friidrottarna gjorde riktigt bra ifrån sig under Stefan Holm-spelen i Kil, med gott om personliga rekord.
De västvärmländska friidrottarna gjorde riktigt bra ifrån sig under Stefan Holm-spelen i Kil, med gott om personliga rekord. Foto: Arvika Friidrott

Arvika Friidrott har fått en bra start på utomhussäsongen och det var gott om finfina västvärmländska resultat på Stefan Holm-spelen i Kil i tisdags.

Ett av resultaten som verkligen stack ut var Jenson Kings rejäla sänkning av personbästat på 100 meter.

– Han förbättrade sig från 12.20 till 11.62, konstaterar Arvika Friidrotts Erik Ljunggren.

En sänkning som också förde in Jenson som åtta i Sverige bland 16-åringarna.

– Väldigt roligt att se. Han har varit med hela vintern, på varje träning, och har byggt på sig och har blivit starkare.

Allra bäst är han dock på den dubbla distansen, 200 meter, där han är rankad trea i Sverige i sin åldersgrupp - med ett säsongsbästa på 23.68.

”Fina förutsättningar”

Personbästat i Kil räckte till en tredjeplats i P17 och var en snygg punkt på några lyckosamma dagar, då han under helgen också hann med att vinna DM – vilket numera omfattar hela södra Svealand.

Ett DM, som avgjordes i Nyköping, där även syrran Jostin King – som tävlar i F15 – fick kliva högst upp på pallen, på såväl 80 meter som i kula.

Även Jostin persade i Kil både som trea på 80 meter och som segrare i kula – där hon är rankad nia i Sverige.

Och syskonen King hade gott sällskap av lagkompisarna i personbästa-frossan.

– Jag tror alla slog personliga rekord. Det var fina förutsättningar, konstaterar Ljunggren.

Jostin King persade i Kil både som trea på 80 meter och som segrare i kula – där hon är rankad nia i Sverige.
Jostin King persade i Kil både som trea på 80 meter och som segrare i kula – där hon är rankad nia i Sverige. Foto: Arvika Friidrott

I F15 blev det en andraplats i slägga för Elin Björkholtz, som även hon slog till med ett prydligt nytt personbästa – vilket stärker hennes position som nia i Sverigestatistiken.

I F15 hittar vi även Agnes Schröder, som här alltså tävlar mot ett år äldre konkurrenter, och hon fick med sig en sjätteplats på 80 meter, en tredjeplats i höjdhopp, en sjundeplats i längd och en åttondeplats i slägga.

Vann med över fem meter

I F13 slog Tuva Ljunggren och Hanna Engström till med exakt samma tid på 60 meter och delade därmed på fjärdeplatsen, båda med varsitt personbästa.

Tuva byggde på det med en femteplats i kula, en tredjeplats i diskus och en andraplats i spjut. Hanna byggde på med en tredjeplats i längd och en fjärdeplats i kula samt avrundade – inte minst – med en seger i slägga, där hon både persade och vann med över fem meters marginal.

– De blir bättre och bättre hela tiden. Vi kör fyra träningar i veckan, så de kör ganska hårt.

Elia Andersson, i F10, vann 200 meter och längdhopp, samt tog en andraplats på 60 meter.
Elia Andersson, i F10, vann 200 meter och längdhopp, samt tog en andraplats på 60 meter. Foto: Arvika Friidrott

Om några veckor väntar en riktig godbit för många av de äldre ungdomarna i klubben, då man kommer att åka iväg med ett gäng till Världsungdomsspelen i Göteborg.

De lite yngre gjorde också finfina resultat i Kil och Norah Hanstad-Molin, som tävlar i F9, fick med sig två personbästan och en tredjeplats på 60 meter och en andraplats på 200 meter. Elia Andersson, i F10, vann 200 meter och längdhopp, samt tog en andraplats på 60 meter, och Esther Karlsson, i F11, tog en trippel fjärdeplatser, på 60 meter, 200 meter och längd.

Norah Hanstad-Molin, som tävlar i F9, fick med sig två personbästan och en tredjeplats på 60 meter och en andraplats på 200 meter
Norah Hanstad-Molin, som tävlar i F9, fick med sig två personbästan och en tredjeplats på 60 meter och en andraplats på 200 meter Foto: Arvika Friidrott

Artikeltaggar

Arvika FriidrottFriidrottKilStefan Holm-spelen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.