Hoppa till huvudinnehållet

Superstjärnan uppträder vid stadsparken i sommar: ”Så himla stort att han kommer”

Publicerad:
Reporter Oscar Walldén
Oscar Walldén
oscar.wallden@arvikanyheter.se
Programledaren och producenten Johan Birgersson är mer än nöjd med programmet som har satts ihop till årets sommarkvällar i stadsparken.
Programledaren och producenten Johan Birgersson är mer än nöjd med programmet som har satts ihop till årets sommarkvällar i stadsparken. Foto: Oscar Walldén

Stadsparken i Arvika får celebert besök i sommar.

Pianostjärnan Robert Wells kommer nämligen och förgyller en av de två fullmatade Sommarkvällarna – med Rhapsody in Rock i miniformat.

– Det är så himla stort att han kommer hit, konstaterar Johan Birgersson som kommer agera programledare.

Ett fullmatat program väntar årets Sommarkvällar i stadsparken – som är tillbaka för fullt efter att ha gjort comeback ifjol.

Något som arrangeras av Arvika kommun i samverkan med Arvika Konsertförening samt Arvika Jazz & Blues.

– Jag blir så nostalgisk här. Den här stadsparken blev ju vald till Sveriges finaste 2019, då tänkte ju jag att vi skulle ha uppmärksammat det lite extra 2020 – men så kom pandemin. Jag ser verkligen fram emot den här sommaren, säger Johan Birgersson, producent och programledare för evenemangen.

”Behövde göras nånting”

Tidigare kallades det för Trivselkvällar innan upplägget ändrades till 2019. Nu är det exempelvis istället torsdagar som gäller.

– Det som var så häftigt 2019 var att det verkligen hade blivit sommarkväll i stadsparken, kände jag. Det var familjer och det som jag ville upp och bredda. Trivselkvällarna fyllde en jättebra funktion på sitt sätt, men det var på fredagar och vi behövde styra om lite grann, fräscha upp och nå lite yngre människor.

Johan Birgersson fortsätter:

– Det behöver göras nånting i Arvika på det här sättet. Även om vi har mycket annat året om så finns det ju också familjer och de som inte har den här möjligheten att dra iväg på semester. Då är det viktigt att kunna gå hit och få ett gratisprogram, det är också en del i det här – att det är gratis för alla.

Top Cats släpper nytt och åker på Värmlandsturné

Tre timmar

Den första sommarkvällen, som hålls den 29 juni, bjuder på föreställningar med Pettson & Findus, lokala förmågor från Estetiska skolan – och ett avslutande party med Top Cats, där Arvikabördige Martin Lindahl är en av bandmedlemmarna som kontrabasist.

– Förra året när vi kom i gång igen efter pandemin så kom jag på att jag vill göra som en trerätters musikalisk meny. Man kan säga att det är tre timmar. Den första är för de minsta, men även de äldsta – det hänger ju ihop – med Pettson och Findus.

– Andra timmen är det mer lokala toner till huvudrätt, så blir det en klanglig partydessert med Top Cats, säger Johan Birgersson.

Robert Wells kommer till utescenen vid stadsparken i Arvika under en av sommarkvällarna för en ”Rhapsody in Rock”-konsert i miniformat.
Robert Wells kommer till utescenen vid stadsparken i Arvika under en av sommarkvällarna för en ”Rhapsody in Rock”-konsert i miniformat. Foto: Jimmy Fogelström

Pianostjärnan tillbaka

Den 27 juli blir det ordentlig stjärnglans över stadsparken.

Då kommer nämligen Robert Wells, som för den breda massan kanske framför allt är känd för sina ”Rhapsody in Rock”-föreställningar världen över – och för att ha varit en av pianisterna i tv-programmet ”Så ska det låta”.

Johan Birgersson berättar om hur det här gick till:

– Jag jobbar ju mycket med utåtriktad verksamhet och externa relationer som studierektor på Musikhögskolan Ingesund. Då hade vi ett jubileum som jag producerade i höstas, för att vi hade varit en del av Karlstads universitet i 20 år, där vi hade en fantastisk konsert med Robert Wells. Det var så himla bra!

Storstjärnan kommer till Arvika

”Självklart – vi kör”

Därmed låg det nära till hands att fråga den välkände pianisten om han kunde tänka sig ett återbesök i västra Värmland, i samband med årets Sommarkvällar i stadsparken.

– Då bara fick jag idén – det här borde ju hela Arvika och Värmland få ta del av. För det är ju inte vanligt att Robert Wells kommer till en värmländsk ort och har den här typen av program ute. ”Självklart – vi kör”, sa Robert när jag frågade.

Precis som vid jubileumskonserten kommer Säfflebördiga frun Maria Wells vara med som sångsolist, men också studenter från Musikhögskolan Ingesund i stråkensemblen Camerata MHI, elgitarristen Per-Owe Solvelius och dirigenten Magnus Ericsson.

– Det blir en helkväll ägnat åt Sommarrhapsody i stadsparken med Wells och gänget. Det kommer bli rock, klassiskt och fullt ös. Vi bygger på med ljudet extra förstärkt, vi kanske måste bygga ut scenen en aning – vi får se vart vi landar.

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunJohan BirgerssonKonserterMusikRobert WellsSommar 2023StadsparkenTop cats

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.