Hoppa till huvudinnehållet

Politisk samsyn kring näringslivet – och Iron Maiden

Publicerad:
Bruce Dickinson i Iron Maiden.
Bruce Dickinson i Iron Maiden. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

På senaste kommunfullmäktige (2023-05-29) så hade Kristina Bengtsson Nilsson (M) initierat en interpellationsdebatt om Arvikas näringsliv, som glädjande nog visade på stor samsyn, kring det faktum att näringslivsklimatet i Arvika bedöms som ett av de sämsta i landet. Det kommer krävas ett nytänkande och stor kreativitet för att vända den här trenden. Det kan inte nog betonas hur viktigt detta är. Företagen är den ekonomiska ryggrad som håller hela vår kommun upprätt.

Som politiker är jag en utpräglad pragmatiker. (pragmatiskt inriktad person, ofta politiker, som sätter resultat framför blind partilojalitet, för den som undrar.) En bra idé är en bra idé oavsett dess politiska ursprung, helt enkelt. Glädjande nog kan konstateras att det finns pragmatiska drag även hos andra ledamöter i fullmäktige såsom Kristina Bengtsson Nilsson (M), Ulf Jonsson (C) och Peter Söderström (S), som samtliga uttryckte sitt medhållande till undertecknads inlägg från talarstolen.

Med breda politiska beslut, samförstånd och öppet sinne är jag helt säker på, att vi över tid kommer kunna se Arvika klättra i denna ranking och det faktum att jag för någon vecka sedan, i ett möte med vårt kommunalråd, fann ut att han, liksom jag, är ett stort Iron Maiden-fan, kan ju knappast betraktas som något annat än ett gott tecken på samsyn. (Ibland får man faktiskt ge humor lite plats i politiken också)

Håkan Persson

SD Arvika

Artikeltaggar

ArvikaBeslutHåkan PerssonIron MaidenKommunfullmäktigeKristina Bengtsson NilssonNäringslivPeter SöderströmPolitikUlf Jonsson