Hoppa till huvudinnehållet

Oliver Solberg efter Italiens VM-rally: ”Otroligt tufft”

Publicerad:
Oliver Solberg med kartläsare Elliott Edmondson hade en mycket tuff VM-deltävling på Sardinien, Italien.
Oliver Solberg med kartläsare Elliott Edmondson hade en mycket tuff VM-deltävling på Sardinien, Italien. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Oliver Solberg slutade långt efter täten i Italiens VM-rally och han var mer än 74 minuter bakom WRC 2-vinnaren Andreas Mikkelsen.

– Förhållandena var mycket svåra. Men vi tar med oss det positiva att farten var på topp så länge allt fungerade, säger Solberg i ett pressmeddelande.

Solberg bröt innan lördagens målgång – och värmländske kartläsaren i otäck krasch

Redan inför söndagens fyra sista sträckor på Italiens VM-rally på Sardinien var Oliver Solberg med kartläsare Elliott Edmondson väldigt långt efter tätstriden och duon kom inte till start på lördagens sista sträcka på grund av nya bilproblem.

På söndagens första sträcka, nummer 16, var Solberg näst snabbast i sin klass WRC 2 och på sträcka 17 och 18 kom värmlänningen som kör för Skoda på tredje plats. Sista sträckan, 19, blev inställd för Oliver Solberg och många andra tävlande och när resultatlistan summerades slutade Solberg, alla klasser inräknade, på 44:e plats och han hade över 60 minuter upp till en topp tio-plats i WRC 2.

– Sträcka 19 (powerstage) är inställd för oss vilket betyder att ett otroligt tufft Italiens VM-rally är över”, meddelar Solberg på sin Twitter.

”Flera mekaniska problem”

21-årige Solberg från Mitandersfors var till slut över 74 minuter bakom WRC 2-vinnaren Andreas Mikkelsen från Norge. Mikkelsens segermarginal var mer än två minuter till tvåan Teemu Suninen från Finland, och Kajetan Kajetanowicz från Polen blev trea.

”Flera mekaniska problem och en punktering förstörde möjligheten till ett toppresultat”, skriver Oliver Solbergs team i ett pressmeddelande, och Solberg var alltså i ledning i WRC 2-klassen efter de två första sträckorna där han var snabbast på båda.

Efter lördagens sträckor var Solberg nästan 75 minuter bakom förstaplatsen i WRC 2.

”Följande dag (lördag) fortsatte problemen efter att ha öppnat med ytterligare en sträckseger. En punktering och ytterligare en smäll mot bakhjulsupphängningen på grund av en sten, var bland utmaningarna som ledde till ytterligare tidsförlust”, meddelar Solbergs team.

Oliver Solberg summerar Italiens VM-rally:

– Förhållandena var mycket svåra. Men vi tar med oss det positiva att farten var på topp så länge allt fungerade. Dessutom kämpade vi oss till mål och fick värdefull erfarenhet av tävlingen för framtiden.

Neuville vann WRC

Värstingklassen WRC vanns av Thierry Neuville från Belgien som var 33 sekunder snabbare än Esapekka Lappi, Finland, och hans landsman Kalle Rovanperä knep tredjeplatsen.

Trodde att det var ”game over” – Solberg vann sista sträckan"Herr Munkar” fortsätter poängjakten – och ska på safari igen

Artikeltaggar

Andreas MikkelsenElliott EdmondsonEsapekka LappiItalienKajetan KajetanowiczKalle RovanperäMitandersforsOliver SolbergRallyRally-VMSardinienThierry NeuvilleWRCWRC 2

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.