Hoppa till huvudinnehållet

Solberg bröt innan lördagens målgång – och värmländske kartläsaren i otäck krasch

Publicerad:
Oliver Solberg avstod lördagens sista sträcka på Italiens VM-rally för att ladda inför söndagens avslutning.
Oliver Solberg avstod lördagens sista sträcka på Italiens VM-rally för att ladda inför söndagens avslutning. Foto: Privat

Oliver Solberg kom aldrig till start på lördagens sista sträcka på Italiens VM-rally utan värmlänningen laddar om för i morgon och han är nästan 75 minuter bakom WRC 2-ledaren Fourmaux.

Trodde att det var ”game over” – Solberg vann sista sträckan

Oliver Solberg kör om VM-poäng i Italiens grusrally torsdag till söndag men var inför lördagens sträckor mycket långt efter täten på grund av en trasig bil. Vid målgång på fredagen efter sju av 19 sträckor var Solberg med kartläsare Elliott Edmondson drygt 31 minuter bakom WRC 2-ledaren Sami Pajari och i totalen, alla klasser inkluderade, låg Solberg på 51:a plats.

Oliver Solberg vann fredagens sista sträcka och han öppnade lördagen på samma sätt genom att kamma hem sträcka åtta och 21-åringen från Mitandersfors som kör för Skoda var även snabbast av alla i WRC 2 på den tolfte sträckan.

Men sedan fick Solberg nya problem med bilen och han kom aldrig till start på sträcka 15 som var lördagens sista.

– Lördagen är färdig för oss efter några problem på sträcka 14. Vi beger oss till serviceplatsen nu så att vi kan förbereda bilen ordentligt inför i morgon, meddelar Solberg på Twitter på lördagskvällen och fortsätter:

– Utöver vår otur har bilen faktiskt varit väldigt bra i dag och vi har haft möjlighet att testa saker, och farten har varit bra.

Fourmaux är etta

I morgon söndag väntar alltså rallyts fyra avslutande sträckor och i WRC 2 är det ledning för fransmannen Adrien Fourmaux. Andreas Mikkelsen från Norge är på andra plats, knappt 26 sekunder efter Fourmaux.

Oliver Solberg är inför söndagen omkring 75 minuter bakom WRC 2-ledaren Fourmaux.

Thierry Neuville från Belgien toppar värstingklassen WRC och försprånget till tvåan Esapekka Lappi från Finland är 36,4 sekunder.

Greensmith och Andersson i otäck krasch

Britten Gus Greensmith med värmländske kartläsaren Jonas Andersson som medverkade utom poängtävlan i Italiens VM-rally i WRC 2 var med om en otäck krasch i går fredag på sträcka sex.

”Efter kraschen var Gus vid medvetande och kontaktbar men han fördes till sjukhus för kontroll och visade sig inte ha några större skador. Kartläsaren Jonas Andersson klarade sig oskadd. Gus kommer stanna kvar på sjukhuset för observation och smärtlindring”, meddelade Gus Greensmiths team i ett uttalande sent på fredagskvällen på Twitter.

"Herr Munkar” fortsätter poängjakten – och ska på safari igen

Artikeltaggar

Elliott EdmondsonGus GreensmithItalienJonas AnderssonOliver SolbergRallyRally-VMWRCWRC 2

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.