Hoppa till huvudinnehållet

Ingesundsfestival för andra året i rad: ”Vore jätteroligt om Arvikaborna hittade ut till oss”

Publicerad:
Ingesunds folkhögskola bjuder in till festival.
Ingesunds folkhögskola bjuder in till festival. Foto: Olle Edberg

I kväll fredag kommer Ingesunds Folkhögskola att för andra året i rad bjuda in till Ingesundsfestivalen.

Festivalen startar på eftermiddagen och kursdeltagarna kommer att bjuda på allt de har lärt sig under året och lite till. Musiklinjens olika kurser kommer att bjuda på en stor bredd med bland annat folkmusik, rock, pop, visor och spelmusik. Både egenskrivet material och kända hits kommer levereras från två scener under kvällen.

– De har repat dygnet runt nu under senaste veckan, säger Pär-Anders Zetterberg linjeledare före musiklinjen.

– Framför allt är det väldigt kul att de spelar så mycket egenkomponerad musik, fortsätter han.

Det kommer bjudas på många olika sorters musik.
Det kommer bjudas på många olika sorters musik. Foto: Olle Edberg

Ingesunds folkhögskola är dock så mycket mer än bara musik. Hantverkslinjen kommer att slå ihop fenomenet cat-walk med hantverk (craft på engelska) och göra en craft-walk där de visar upp sina alster. Dessutom blir det utställning och workshop som kursdeltagarna på Hantverkslinjen håller i.

Deltagare på allmän kurs kommer att visa upp danser från jordens alla hörn och även bjuda in besökarna att prova på olika danser. Utöver det blir det science fair där man kan prova olika experiment, prova på VR-glasögon och slagverksworkshop bland annat. Blir besökarna hungriga kommer det att säljas enklare mat och fika.

– Vi hoppas på en välbesökt festival med besökare från 0-99 år. Det vore jätteroligt om Arvikaborna hittade ut till oss i sommarkvällen, avslutar Pär-Anders.

Artikeltaggar

Ingesunds FolkhögskolaKurserMusikPopRock

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.