Hoppa till huvudinnehållet

Kaiza nordisk mästarinna: ”Lika bra att ta det direkt”

Publicerad:
Svensk NM-trippel. Kaiza Karlén tog sin första NM-titel och fick med sig lagkompisarna Jenny Lestander och Karolina Svensson upp på pallen.
Svensk NM-trippel. Kaiza Karlén tog sin första NM-titel och fick med sig lagkompisarna Jenny Lestander och Karolina Svensson upp på pallen. Foto: Privat

Kaiza Karlén åkte till de nordiska mästerskapen i Köpenhamn med en bra känsla – och åkte hem efteråt med en ännu bättre.

Västvärmländskan hoppade längre än någon annan på Østerbro Stadion och säkrade därmed sin första NM-titel som senior.

– Det var ett tag sedan jag tävlade i Sverigedräkten och det var riktigt kul att få göra det här och sedan att få vinna samtidigt. Häftigt, summerade Kaiza.

Inte blev det sämre av att det blev en helt blågul prispall i lördags, då Kaiza fick sällskap av ytterligare två svenskor på prisutdelningen – med Jenny Lestander som tvåa och Karolina Svensson som trea.

– Jättekul att de fick till det också. Jag tror det var enda svenska trippeln i lördags. De hoppade jättebra.

Ohotad

Ingen av dem var dock i närheten av att hota Kaiza, som slog till med dagens längsta hopp – 6.39 – redan i den första omgången.

– Jag har en bra känsla. Jag har gjort två tävlingar innan den här som har gått väldigt bra och träningen har gått väldigt bra och jag vet att jag kan hoppa långt.

Men en rivstart var det ändå.

– Ja, precis. Det var lika bra att ta det direkt. Det kändes inte som ett så bra hopp, men det är lite som det är just nu. Jag gör i stort sett de här längderna med lite halvdana hopp.

– När jag hoppade 6.59 så kändes det heller inte jättebra. Vi har fortfarande lite att jobba på, jag och min tränare, fast det är väldigt bra att jag kan vara stabil på de här längderna. Från det så kan jag ta nästa steg - när jag får det att stämma.

Spännande

Med den känslan och ett bra självförtroende kan det bli några intressanta månader framöver.

– Det känns väldigt spännande den här sommaren, medger Kaiza.

En sommar som kommer att bjuda på en hel del resor till Sverige, från träningsbasen i Valencia.

– Nu är jag tillbaka i Valencia i två veckor, men sedan är tanken att jag åker tillbaka till Sverige för Sollentuna GP och sedan Göteborgs GP. Sedan vet jag inte mer för juni men i juli kommer jag tillbaka för Karlstad GP, lag-SM och sedan SM. Sedan får vi se vad det blir däremellan.

Jenny Lestander var den som kom närmast Kaiza i Köpenhamn, med ett hopp på 6.29 i sista omgången. Karolina Svensson noterade också 6.29 – i för stark medvind – men hade ett sämre andrahopp Lestander.

Artikeltaggar

FriidrottKaiza KarlénKarlstad GPKöpenhamn

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.