Tre Kronor utslaget ur VM: ”En enorm besvikelse”

Publicerad:
Utslagna. Jacob de la Rose och hans lagkompisar i Tre Kronor slogs ut ur VM av Lettland. Foto: JOEL MARKLUND

Tre Kronors, och Jacob de la Roses, VM tog slut i torsdags kväll.

Inför en entusiastisk hemmapublik skrällde Lettland och slog ut Sverige med 3-1 i kvartsfinalen.

– En enorm besvikelse, vi kom hit för något helt annat än att åka ut i kvartsfinal, kommenterade Tre Kronors förbundskapten, Sam Hallam, efter 1–3-nederlaget mot Lettland.

Sverige vann skotten i kvartsfinalen mot Lettland med 41–15.

Trots det fick Hallams lag bara utdelning en gång – och i powerplay misslyckades svenskarna helt.

– Vi startar ändå matchen på ett sätt som vi vill göra, vi hanterar att de gör mål på ett bra sätt. Sedan kommer det en stress hos oss när vi inte får utdelning på spelövertaget, säger Hallam till SVT.

Lettland tog ledningen med 1-0 första perioden och Tre Kronor kvitterade till 1-1 halvvägs in i den andra perioden, genom Timothy Liljegren, men trots ett markant spelövertag från Sverige, blev det inte fler blågula mål.

Återtog ledningen

Istället återtog Lettland ledningen tidigt i tredje perioden, vilket man sedan utökade till 3-1 med drygt sex minuter kvar att spela.

I och med segern går Lettland för första gången i historien till en semifinal i VM. För Tre Kronors del är dock mästerskapet över för den här gången.

SVT:s expert Mikael Renberg sågade den svenska insatsen.

– Det är så underkänt som det bara kan det bli. Kalla det vad ni vill. Sverige ska vinna mot Lettland oavsett om det är i Riga, kommenterade Renberg.

Artikeltaggar

IshockeyIshockey-VMJacob de la RoseLettlandRigaSam HallamTre Kronor

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare