Hoppa till huvudinnehållet

Svängig kväll när SingOut bjöd in till vårkonsert

Publicerad:
Gospelkören SingOut bjöd en välbesatt Trefaldighetskyrka på en vårkonsert.
Gospelkören SingOut bjöd en välbesatt Trefaldighetskyrka på en vårkonsert.

Gospelkören SingOut bjöd en välbesatt Trefaldighetskyrka på en vårkonsert fylld av glädje, eftertanke och humor på söndagskvällen. Med musik och texter av bland andra Laleh, Paul Simon, Bob Dylan och Barbro Hörberg skapade körledaren Karin Andersson en kväll präglad av glädje och stor musikalitet.

Kören i sin helhet har ett sound och en inlevelse som bygger på talang och engagemang. Därtill rymmer den ett stort antal solister och musiker vilket visar på en musikalisk mångsidighet som få körer kan efterlikna.

Och när dessutom Jörgen Tillström, körens egen kompositör och gitarrist, bjöd på tre helt nyskrivna och ej tidigare framförda sånger förstärks SingOuts allsidighet och bredd.

Och allra mest svänger det när kören släpper loss i traditionella gospelsånger ”Put your hand”, ”Down by the riverside” och i avslutningsnumret ”How I got over”. Då gungade hela kyrkan.

Inger Davidsson knyter ihop programmet med sitt eftertänksamma mellansnack. Och dirigenten och pianisten Karin Andersson vägleder kör, solister och musikanter med imponerande energi och kontroll.

Se, det var en hyllning till våren som fyllde åhörarna med inspiration och tankar att fördjupa sig i.

Artikeltaggar

Barbro HörbergBob DylanKarin AnderssonKörerMusikSång

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.