Hoppa till huvudinnehållet

Stortalangen Isa om klivet uppåt: ”Kul att ha fått chansen i världens bästa liga”

Publicerad:
20-åriga Isa Lindström Wegraeus, med nummer 44 på ryggen, fick spela ett dussin SSL-matcher med Karlstad den gångna säsongen och belönades med ett tvåårskontrakt.
20-åriga Isa Lindström Wegraeus, med nummer 44 på ryggen, fick spela ett dussin SSL-matcher med Karlstad den gångna säsongen och belönades med ett tvåårskontrakt. Foto: Helena Karlsson

Den gångna säsongen var västvärmländska backtalangen Isa Lindström Wegraeus med i en stor del av SSL-matcherna för Karlstad.

Nästa säsong hoppas hon kunna ta ytterligare kliv.

– Jag vill ju etablera mig ordentligt till att bli en bra spelare i SSL, säger 20-åringen.

Hon är mitt uppe i pluggandet men har tagit en liten paus när AN-sporten når Klässbolstjejen Isa Lindström Wegraeus under torsdagen.

– Det är sista rycket nu. Jag skriver en liten uppsats som vi ska lämna in snart, säger Isa som alltså läser statsvetenskap vid Karlstads universitet.

Ett par månader har gått sedan säsongen tog slut. En positiv sådan för den 20-åriga talangen – då hon fått chansen på allvar i högstaligan.

– Det har varit riktigt kul! Det har ju alltid varit drömmen att få spela i SSL, så det är kul att ha fått chansen i världens bästa liga, konstaterar Isa.

Som fortsätter:

– Förra säsongen var mest att jag skulle se och lära och komma in mer i miljön. Så det var extra kul att få chansen ordentligt. De spelarna som är med är riktigt duktiga och lär en mycket – det är väldigt utvecklande.

”Mer än jag förväntade mig”

SSL-debuten kom faktiskt redan föregående säsong, då det blev två matcher, men under den gångna säsongen blev det nästan lika många matcher med A-laget som i division 1 – tolv stycken.

Hon är nöjd med säsongen i stort.

– Det jag gjorde tyckte jag var mitt bästa i alla fall. Sen i vissa matcher kanske jag inte spelade så mycket, men det är så det ser ut. Det var ändå mer än vad jag förväntade mig att jag skulle spela. För oss som lag var det en elfteplats inte resultatet vi hade hoppats på, men för min del var det en bra säsong att komma in i tempot.

Vad har den största skillnaden varit?

– Tempot, framför allt, men också det fysiska spelet. En av mina styrkor är annars att gå in tufft i närkamper – det tycker jag är kul.

Något du vill utveckla i ditt spel?

– Spelmässigt är det nog att alltid hålla en touch och titta upp mycket, just speltempot men också närkamperna vill jag utveckla ännu mer.

Det blev en återkomst i Strandhallen för Isa när hennes Karlstad mötte moderklubben Dottevik i division 1 den gångna säsongen. Här i närkamp med Tuva Håkansson.
Det blev en återkomst i Strandhallen för Isa när hennes Karlstad mötte moderklubben Dottevik i division 1 den gångna säsongen. Här i närkamp med Tuva Håkansson. Foto: AN-arkiv

Lite annan roll har hon haft med division 1-laget, där hon noterades för tre mål och sju målgivande passningar från sin backposition.

– Då har jag varit mycket mer offensiv och tagit initiativ till mer offensiva passningar. Även i defensiven har jag varit ledande och snackat mycket på planen. Jag tycker det är viktigt med mycket snack och att pusha på, det är det som är charmen med lagidrott.

Hur var det att spela mot Dottevik i division 1?

– Det var ju lite speciellt, men roligt också. Att inte stå i hemmabåset i Strandhallen kändes lite konstigt. Jag fick möta min kusin Clara (Mossberg, reds. anm.) men tyvärr inte min syrra som var skadad då, det var lite synd.

Nästa säsong lär det bli ännu mer SSL-spel för Isa – då hon i april belönades med ett tvåårskontrakt.

– Det var riktigt kul att få skriva på det första SSL-kontraktet. Ibland får man nästan stanna upp och påminna sig själv att man faktiskt spelar i världens bästa liga.

Västvärmländskan om SSL-chansen – därför föll valet på Karlstad

”Väldigt smidigt”

Just Clara Mossberg kommer nästa säsong göra Isa sällskap i Karlstad – då också hon nyligen skrev på ett SSL-kontrakt med Karlstad. Något AN-sporten tidigare berättat.

– Jag tycker det är jättekul! Nu var det så längesen vi spelade tillsammans också. Hon är en jätteduktig spelare och kommer utvecklas ännu mer nu.

Isa bor annars tillsammans med två år yngre lillasystern Elin, också hon ett framtidslöfte, i Karlstad.

– Det är väldigt smidigt, centralt och nära till allt – vi kan cykla till träningarna.

Vad är nästa steg för dig som innebandyspelare?

– Jag vill ju etablera mig ordentligt till att bli en bra spelare i SSL. Men det kommer ta några år, jag måste in i smeten och bara köra på.

Artikeltaggar

Clara MossbergDivision 1 damer RegionDotteviks IFInnebandyIsa Lindström WegraeusKarlstadKarlstad IBFKarlstad IBF DamSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.