Patienten tvingades ta sig fram på tre hjul – efter plötsliga haveriet

Publicerad:
Under turen på gatan lossnade ena framdäcket på rullstolen för en patient inom Arvika kommun. Händelsen har nu anmälts till Läkemedelsverket. Genrebild som inte har något med det inträffade att göra. Foto: Pontus Lundahl/TT

Under patientens färd ute på gatan lossnade ena hjulet på rullstolen.

Händelsen är nu anmäld till Läkemedelsverket.

Under en tur på gatan häromveckan havererade rullstolen då ena framdäcket från ingenstans lossnade. Personen som satt i, en patient inom Arvika kommuns vård- och omsorgsverksamhet, klarade sig tack och lov oskadd efter händelsen. Detta enligt Nyhetsbyrån Siren.

Någon hjälp kom dock inte till undsättning – utan patienten fick, med hjälp av sitt sällskap, ta sig fram på den tre-hjuliga rullstolen till en cykelreparatör som tillfälligt kunde laga den.

Efter det inträffade har Arvika kommun gjort en anmälan om negativa händelser och tillbud med medicintekniska produkter till Läkemedelsverket.

I anmälan framgår bland annat att rullstolen är CE-märkt enligt det medicintekniska registret och att de delar som behövs till rullstolen ska levereras kostnadsfritt från tillverkaren till Arvika kommun.

Artikeltaggar

Arvika kommunLäkemedelsverketVårdVård och omsorg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare