Linnea tar division I-laget: ”Utmanande på ett annat sätt”

Publicerad:
Linnea Juhlin tar över ansvaret för Karlstads division I-lag. Foto: PER WIKLUND

Linnea Juhlin varvade upp ordentligt på sidan av planen efter att hon lagt spelarkarriären åt sidan. Under den här vintern var hon både sportchef och assisterande tränare i Karlstads SSL-lag.

När säsongen tog slut hade hon dock avrundat båda uppdragen.

– Efter säsongen var jag ganska inställd på att jag inte skulle fortsätta med SSL-laget. Jag har engagerat mig ganska mycket i det och jag kände att det blev lite för mycket.

I januari hoppade hon av rollen som sportchef och i och med säsongsslutet avslutade hon också uppdraget som assisterande.

– Jag kände absolut att det var väldigt intressant att jobba som sportchef men också att om man ska jobba i en sådan roll, då ska man ha en heltidsanställning och den möjligheten fanns inte. Det är en väldigt svår roll och jag kunde inte utföra den så som jag ville utföra den.

Division I

Linnea kommer dock i allra högsta grad fortsätta att engagera sig i Karlstad Innebandy nu och framöver – om än i en annan roll.

– Jag ska vara tränare för Karlstads division I-lag, berättar Linnea.

– Det görs en liten nysatsning på damsidan i Karlstad och vi ska försöka ta tillvara på det här andralaget mer än vi gjort tidigare, säkra den egna produkten. Det är inte så himla lätt att få spelare att flytta hit och vi vill utbilda egna spelare från egna led.

En utmaning som lockade.

– Det kändes utmanande på ett annat sätt än att försöka vinna match för match, som det varit i SSL. Jag vill fortfarande vinna varje match vi spelar men här blir det också viktigt att vi får fram spelare som ska kunna utgöra grunden i ett SSL-lag om några år.

Fler tidigt

– Fler värmländska talanger som kommer upp vore kul. Det är många som drar någon annanstans och vi måste kanske aktivt göra något för att de ska välja att spela här.

– Många grabbar spelar juniorsport länge innan de kommer in i seniorsporten, det är fler som kommer upp tidigt inom damidrotten och det är inte bara "pang" så är man uppe i SSL.

Linnea betonar att det här inte kommer att vara ett juniorlag, utan snarare ett lag med juniorer i.

– En stor del av truppen kommer att vara aktuella för JAS-laget. Det här är deras sista JAS-år och de kommer att få chansen att spela ett SM-slutspel, så det är en viktig resa de kommer att få vara med på.

– Det känns väldigt spännande. Det är en grupp som verkligen vill spela innebandy.

Kräver tid

I nuläget ser hon inte sig själv gå tillbaka med sportchefsuppgifter.

– Inte i dagsläget i alla fall. Jag brinner ganska mycket för att vara tränare och just nu tycker jag det är roligare.

Och tid är en begränsad vara.

– Det är klart att man som spelare tycker att man lägger ner mycket tid, men det är ganska långt ifrån vad man gör som tränare – framförallt tankar. Man tänker extremt mycket.

Långsiktighet

I ett lag där man främst ska utveckla spelare blir långsiktighet ett ledord på ett lite annat sätt i ett representationslag som hela tiden måste prestera på topp.

– Det är en annan typ av tänk runt SSL-laget. Där man ska klara kontrakt, tänka på skador och vinna nästa match. Det handlar mycket om att släcka bränder. Nu ska vi främst utveckla spelare och där kommer det att bli väldigt viktigt att ha en dialog och att spelarna känner att de utvecklas.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstadKarlstad IBF DamLinnéa JuhlinSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare