Hoppa till huvudinnehållet

Fiskemässa på Thorsborg: ”Fungerar fortfarande bra med metspö och mask på kroken”

Publicerad:
Robert Sjöberg sekreterare i N. Värmelns fiskevårdsförening måttar upp storleken på abborrar i Värmeln.
Robert Sjöberg sekreterare i N. Värmelns fiskevårdsförening måttar upp storleken på abborrar i Värmeln.

Norra Värmelns fiskevårdsförening i samarbete med Thorsborg i Edane vill slå ett slag för fiskeintresset och speciellt då för barn och ungdomar.

Föreläsare, utställare och försäljare kommer att samsas om utrymmet i och runt Thorsborg på lördag den 27 maj.

– Mässa är kanske mycket sagt, det är inte ”Älvsjöstorlek”. Vi kallar det för en Sportfisketräff och har lyckats engagera ett par av Sveriges skickligaste sportfiskare, som föreläsare, säger Thomas Brunzell i arrangörsstaben.

Storfiskarna Jens Byholm och Jimmy ”Strongman” Johansson kommer att berätta om sina trick för att få firrarna att fastna på kroken.

Vidare uppvisas gamla fiskeredskap, det blir ett bildspel om bogserbåten Borgviks historia, Bo-Erland Johansson berättar om vattenvårdanande åtgärder och en hel del annat för den fiskeintresserade.

Robert Sjöberg sekreterare i Norra Värmelns fiskevårdsförening berättar:

– I Norra Värmeln är det fritt fiske för ungdomar upp till 15 år och det fungerar fortfarande bra med metspö och mask på kroken.

– På sportfisketräffen ordnar fiskevårdsföreningen med fiskdamm och delar ut gratis metspö till de unga så långt lagret räcker, säger Robert Sjöberg entusiastiskt.

Artikeltaggar

BorgvikDjur och naturEdaneFiskeMässorNöje/KulturRobert SjöbergSportfiskeVärmeln

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.