Hoppa till huvudinnehållet

Trafiksyndare döms – körde bärgningsbil in i grindstolpe

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Grov olovlig körning och smitning från trafikolycksplats. På tisdagen dömdes mannen vid Värmlands tingsrätt efter händelsen i Arvika kommun.
Grov olovlig körning och smitning från trafikolycksplats. På tisdagen dömdes mannen vid Värmlands tingsrätt efter händelsen i Arvika kommun. Foto: Helena Karlsson

Han saknade körkort – och körde bärgningsbilen rätt in i stolpen för att sen smita därifrån.

Nu får mannen sin dom.

Det hela inträffade i början av 2022 – men först nu kommer domen mot bärgningsbilsföraren vars färd slutade i en grindstolpe. Inte heller hade han någon behörighet för att framföra fordonet och hur han fick tag på detsamma framgår inte av tingsrättsdomen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, döms för grov olovlig körning och smitning från trafikolycksplats till 80 dagsböter på totalt 4 000 kronor. Han ska också betala skadestånd till fastighetsägaren.

På tisdagen dömdes också två kvinnor i Arvika kommun för tre fall av ringa narkotikabrott respektive två ringa narkotikabrott och rattfylleri. De båda döms till dagsböter.

Artikeltaggar

Arvika kommunBrott, lag och rätt

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.