Satsa på barn och ungdomar!

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Så var det dags igen för Arvika kommun med besparingar på skolan detta trots att skolpengen redan är låg jämfört med andra kommuner i Sverige. Lärarna har låg ingångslön och svag löneutveckling men det ska inte denna text handla om utan jag vill fokusera på barn och ungdomar.

Skolan är en stor del av våra barns och ungdomars vardag – det är här de möter olika slags människor, kulturer, åsikter och tankar. Det är även här de ska inhämta kunskap i alla möjliga olika ämnen och få känna att de växer som individer och genom detta uppnå sina drömmar om ett arbete i framtiden. Skola och utbildning är VIKTIG!

MEN när politiker väljer att INTE satsa tillräckligt med pengar på våra barn och ungdomar kommer många att inte få den hjälp de behöver för att i skolan känna sig trygga och få inhämta den kunskap som behövs i det här kunskapskrävande samhället. Det drabbar inte bara stödverksamheten utan skolans innehåll i stort; läromedel kostar pengar och material är viktigt för att bedriva en fungerande utbildning – läromedel måste finnas!

Utbildning är viktigt inte bara för individen utan för samhället i stort. Sverige behöver hänga med i utvecklingen och då är barns och utbildning en stor och viktig del i detta.

Enbart lärare kan inte behöva ta ansvar och stå upp för att barn och ungdomars utbildning ska få kosta pengar utan nu är det även dags för FÖRÄLDRAR att engagera sig. Ta strid mot besparingar – gå ut och demonstrera! Det gäller barns och ungdomars framtid.

Vi i Arvika behöver engagera oss i våra barns och ungdomars utbildning och verkligen kräva att denna tänkta besparing inte blir av!

Upp till kamp mot besparingarna!

Upprörd farmor, mormor och lärare

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunBarnLärareSkola och utbildningSkolorUtbildning

Läs vidare