Hoppa till huvudinnehållet

Sportiga ambassadörer öppnar dörrar: ”Kan bli jättepositivt”

Publicerad:
Josephine Lindström,  Ellen Larsson Möller, Hilda Andersson och Ludvig Andersson är fyra av totalt 13 idrottsambassadörer.
Josephine Lindström, Ellen Larsson Möller, Hilda Andersson och Ludvig Andersson är fyra av totalt 13 idrottsambassadörer. Foto: Privat

Ambassadör låter ju spontant som lite stelt och kostymklätt men behöver ju absolut inte vara det.

Sommarvarianten i Arvika ligger istället mer på ungdomligt och sportigt.

Under projektnamnet "Idrott för alla" presenterar nu Arvika Idrottscenter ett antal unga idrottsambassadörer.

– Vi ställde inte frågan till föreningarna och styrelserna, de har fullt upp med sitt, utan vi ville fråga ungdomarna i sig, direkt, berättar Lars Månsson på idrottscentret.

Det utmynnade i en uppsättning på 13 ambassadörer, i åldrarna 14 till 21 år, som får möjlighet att promota sina sporter.

Världselit

Inte minst exemplifierat av syskonen Hilda och Ludvig Andersson, från Klässbol, som båda tillhör världseliten i cykeltrial.

De får nu tillgång till en helt ny träningsbana på Arvika Idrottscenter, ett bygge som inleddes i måndags kväll.

– Vi kommer att bygga upp en cykeltrialbana och den kommer att vara på plats hela sommaren. Hilda och Ludvig kommer att vara där och träna 2-3 dagar i veckan.

Det kommer också att vara öppet för de som är intresserade av att se när de tränar.

– Det är ju ändå världsstjärnor och det här kommer att vara mitt i Arvikas hamn. De får presentera sin sport. Jag tror det kan bli jättepositivt.

Senare i sommar kan det också bli så att landslaget i trial kommer på besök för ett gästspel.

Överlag är det en stor spridning, både i åldrar och sporter, där ambassadörslistan sträcker sig från fotboll, hockey och innebandy, via simning, gymnastik och slalom till basket och padel och tennis.

Bland fotbollstjejerna finns, bland annat Josefine Lindström som spelar i Mallbacken F19 Elit, och hon kommer att ta hit sitt lag för att bland annat visa upp fotbollstennis.

Tillsammans

De mer rutinerade ambassadörerna letar Månsson efter bland pensionärerna.

– Där vill vi ha kanske sex stycken, för att bygga det här med att få ett engagemang och ett ambassadörskap, hitta en plats där man kan må bra tillsammans och väva ihop generationerna.

Landslagscyklisten Ludvig Andersson får en ny träningsarena för cykeltrial.
Landslagscyklisten Ludvig Andersson får en ny träningsarena för cykeltrial. Foto: SCF

Artikeltaggar

ArvikaCykeltrialHilda AnderssonLars MånssonLudvig AnderssonSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.