Bra start för positiv Westomblandning: ”Det här är riktigt skoj”

Publicerad:
Team Westom MC har fått en lovande start på serien. Foto: Team Westom MC

Team Westom MC blandar rejält, mellan ungt och gammalt – rutinerat och entusiastiskt, i årets serielag.

– Det är en bra blandning med bra spridning men framförallt jävligt roligt. Det är ett glatt gäng som tycker det här är riktigt skoj allihop, konstaterar lagledaren Bernt Olsson.

Åldersspannet i laget ligger mellan imponerande 15 och 57 år och alla har varit med och bidragit i de två serieomgångar som körts i division II-serien.

Seriepremiären kördes i Lidköping och där säkrade västvärmlänningarna en stark öppning med en andraplats, närmast efter arrangörsklubben Lidköping.

I särklass

Där var Simen Ruud, en av Westoms tre norrmän, i en klass för sig.

– Han var outstanding. Etta i kvalet och etta i båda A-finalerna. Han åkte skjortan av dem, fortsätter Olsson.

Lägg till ytterligare fem Westomförare i de båda A-finalerna så blev det många sköna poäng, där 15-årige Albin Kolberg och Christian Larsson båda tog sig in på topp 10 gånger två.

Nu i helgen var det dags för deltävling två, i Kil.

– Där hade vi inte Simen med men det gick riktigt bra ändå. Vi fick med oss tre förare till A-final från varje kval. Jonathan Samuelsson låg vettigt till i kval 2 dessutom men då hängde sig gasvajern för honom och det var bara att rulla av.

I A-finalerna gick det bäst för Christian Larsson, med två femteplatser, och Albin Kolberg med en sjundeplats i den första finalen.

– Han fick inte start på motorcykeln till den andra finalen, den tände inte. Det var surt. Där missade vi kanske 40 poäng.

Formel 1-byte

Största dramatiken bjöds i depån där A-finalklare Fredrik Levin räddades av att lagkompisen Torbjörn Johansson rullade åt sidan i det andra reservheatet och lånade ut sin cykel till Fredrik i ett flygande byte.

– Det var värre än i Formel 1, med tankning och byte av nummer och transpondrar. Det var lite dramatiskt, konstaterar Olsson med ett skratt.

Med Levins Formel 1-poäng med sig blev det tio lagpoäng i sammandraget och en fjärdeplats i tabellen.

– Lidköping leder med 14 poäng, vi, Degerfors och Kil ligger på 10 poäng, men vi rankas på fjärde plats för att vi har färre förarpoäng.

Starka favoriter

Olsson tror att dubbelsegrande Lidköping blir svåra att rå på.

– Töreboda ställde in hela sin seriesäsong och många av deras förare hoppade över till Lidköping. De har ett starkt lag.

Många sköna poäng ska det i alla fall kunna bli nästa helg, den 3 juni, då Westom har sin deltävling på hemmaplan.

Västra division II Norra

Resultat

Resultat från Lidköping

A-final 1: 1.Simen Ruud, 6.Albin Kolberg, 9.Christian Larsson, 19.Micke Olsson, 21.Lukas Karlsson och 26.Simon Thorsander.

A-final 2: 1.Simen Ruud, 5.Albin Kolberg, 9.Christian Larsson 9, 14.Lukas Karlsson, 17.Micke Olsson och 28.Simon Thorsander.

B-final: 3.Torbjörn Johansson och 9.Andreas Afverberg.

Reserv 1: 9.Tomas Ekhagen.

Reserv 2: 7.Tomas Ekhagen.

Resultat från Kil

A-final 1: 5.Christian Larsson, 7.Albin Kolberg, 16.Micke Olsson, 19.Lukas Karlsson, 27.Fredrik Levin och 29.Mattias Hjelm.

A-final 2: 5.Christian Larsson, 12.Micke Olsson, 21.Lukas Karlsson, 24.Mattias Hjelm och 25.Fredrik Levin.

B-final: 2.Jonathan Samuelsson och 9.Anton Bertilsson.

Reserv 1: 5.Torbjörn Johansson, 6.Tomas Ekhagen, 17.Andreas Afverberg och 25.Linus Olsson.

Reserv 2: 3.Tomas Ekhagen, 13.Andreas Afverberg och 18.Linus Olsson.

Artikeltaggar

KilLidköpingMotocross

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare