Guld och silver mot internationellt motstånd

Publicerad:
Heidi Holm-Glad och Sebastian Holm-Glad gjorde riktigt bra ifrån sig i Sveriges största judotävling. Foto: Judo Arvika

I helgen gick Sveriges största judotävling, Budo Nord Cup, av stapeln i Lund.

Tävlingen arrangerades av Lugi Judoklubb och hade 660 starter från 20-talet olika länder där 77 klubbar samlade poäng och ännu fler var med.

Tävlande från Judo Arvika var Heidi & Sebastian Holm-Glad. Båda tävlade i sina egna åldersklasser, U13 och U15 samt dubblerade i klasserna över sina egna, Sebastian i U15 och Heidi i U18.

Sebastian öppnade under torsdagen med tre segrar i rad i matcher mot norska och danska motståndare och landade till slut ett silver efter hårt motstånd från Floris Zwolle, JV Thag & Judo Losser från Nederländerna, i finalen. Båda hamnade på 30 poäng var och då guldet skulle avgöras gick det till slut i Zwolles favör efter en s.k. head-to-head-beräkning. Det var mycket nära guld men Sebastian fick nöja sig med ett fint silver denna gång.

Vann alla

Under fredagen var det dags för U15. Heidi vann alla sina matcher i den egna åldersklassen. Det var två kvalificeringsgrupper där Heidi vann i sin grupp B med två segrar. Efter vinst i semifinalen fick hon gå mot Lilli Mascheskirsv, från Eintracht 1949 från Berlin, i finalen – där hon landade segern och tog hem guldet.

Dubbleringsmatcherna var givetvis lite hårdare och efter några vinster och ett par förluster hamnade Sebastian till slut på sjunde plats i U15 stegen medan Heidi fick nöja sig med en niondeplats efter vinst mot Island och förlust mot Bronach McGill, från Skottland, som fick in ett snyggt kast i U18-klassen.

RM nästa vecka

– Tävlingssäsongen går nu mot sitt slut och vi laddar upp för vår tävling Arvika Judo Cup som kommer gå av stapeln 9 september i Sporthallen. Vi har dock kvar säsongens sista tävling nästa vecka som är skol-RM i Lindesberg. Vi ställer upp med deltagare från Judo Arvika i både mellanstadiet och i högstadiet, så vi hoppas på en riksmästare från Arvika i år, säger Anders Dahlin huvudtränare i Judo Arvika.

Artikeltaggar

Anders DahlinArvikaJudoJudo Arvika

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare