Hoppa till huvudinnehållet

80-årig kvinna försvann – hittades efter stort polispådrag: ”Var borta många timmar”

Publicerad:
Arvika sjukhus.
Arvika sjukhus. Foto: Hans-Åke Henriksson

En 80-årig kvinna försvann utanför sjukhuset i Arvika. I knappt sex timmar pågick ett stort polispådrag i Arvika innan hon hittades.

Klockan 16.43 ringde den 80-åriga kvinnans make till polisen.

– Kvinnan hade varit på sjukhuset i Arvika och satt kvar där för att vänta på mannen. Han hade bara gått iväg för att hämta bilen. Men när han kommer tillbaka så är hon borta. Han hade då bara varit borta en kvart ungefär, säger Kenneth Johannesson, polisens presstalesperson för region Bergslagen.

”Stort pådrag”

Kort efter kvinnans försvinnande inleddes ett stort sökpådrag.

– Vi har flera hundpatruller ute och flera polispatruller. Vi får se om vi behöver ringa efter en helikopter också. Det är ett stort pådrag. Vi genomför både ett närsök kring sjukhuset och även ett sök i vidare perspektiv, inne i centrala Arvika. Vi dammsuger hela sjukhusområdet och går igenom samtliga lokaler där, berättade Kenneth Johannesson vid 17-tiden.

Polisen tog kontakt med buss- och taxibolag för att informera om försvinnandet.

Civilförsvaret stod redo

Vid klockan 21.30 var kvinnan alltjämt försvunnen, då stod Civilförsvaret redo att hjälpa till.

– Vi har pratat med civilförsvarsförbundet som är redo att ställa upp och biträda oss med fyrhjuling och sökhund, säger Kenneth Johannesson.

Insatsen fortsatte med full kraft, men civilförsvaret behövde aldrig tillkallas.

Hittades i närheten av sjukhuset

Klockan 22.30 anträffades kvinnan alldeles i anslutning till sjukhuset.

– Enligt de uppgifter jag har fått så ska hon ha varit vid god vigör när hon hittades. Men man tog med henne tillbaka till sjukhuset så att sjukvårdspersonal fick titta till henne för säkerhets skull eftersom hon varit borta i så många timmar, säger Dan Grabö, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Artikeltaggar

ArvikaArvika sjukhusBrott, lag och rättHelikopterKenneth Johannesson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.