Tidemand långt efter i Polen: ”Vet faktiskt inte hur jag ska känna – det skaver”

Publicerad:
Pontus Tidemand hade ingen lyckad EM-tävling i Polen, där han landade på en 13:e plats. Foto: Michael Jurtin

Det blev ingen drömhelg för Pontus Tidemand och kartläsaren Julia Thulin i det polska EM-rallyt.

Efter tre tuffa tävlingsdagar på de mjuka, sandiga och snabba vägarna checkar de in på en 13:e plats.

– Jag vet att vi kan bättre, kommenterar Pontus i ett pressmeddelande.

Efter en bra start på fredagskvällens superspecial var de bara tre sekunder från ledningen.

Men en tuff lördagsförmiddag gjorde att de snabbt tappade tid. Eftermiddagen blev desto bättre och Pontus uppvisade en fin körning och en bra satsning.

– Det var svårt att hitta rätt och förmiddagen blev motig för oss. För mig var det första gången på de här sträckorna så det blev nästan som att köra en tredje rekognosering, medan de flesta av konkurrenterna har tävlat här förut, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Men på andra varvet kände vi oss mer hemma och jag kunde köra lite mer som jag är van och även om det inte påverkar resultatet gör det mycket för känslan.

”Väldigt halt”

Inför söndagen vände man startordning på de 15 första bilarna, vilket innebar att Pontus fick gå ut redan som fjärde bil på vägen.

– Det var väldigt halt och vi fick göra en hel del ”road cleaning”. Inte lätt, men i vår position handlade det inte om att jaga placering utan att göra det bästa av körningen. Andra loopen gick bättre idag också trots att vi hade en incident med några höbalar och förlorade extra tid, berättar Pontus.

Inte nöjd

Till slut kunde de knyta ihop Rally Poland på plats nummer 13. Trots att erfarenheten är betydelsefull är Pontus långt ifrån nöjd med resultatet.

– Jag vet faktiskt inte hur jag ska känna om jag ska vara ärlig. Jag är såklart väldigt tacksam för att vara här och att få köra, all körning är ju jättebra och det är erfarenhet för teamet, för mig och för Julia. Men jag vet att vi kan bättre än så här och vi vill mer än så här. Det skaver.

– Men vi ska analysera och titta på varenda detalj tills vi hittar rätt recept för nästa tävling. Det här resultatet var inte vad vi kom hit för men vi blickar framåt och inte bakåt, sammanfattar Pontus i pressmeddelandet.

Vann rallyt gjorde letten Martins Sesks.

Nästa EM-deltävling körs just i Lettland 17-18 juni.

Artikeltaggar

MikołajkiPolenPontus TidemandRallyRally-EM

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare