Hoppa till huvudinnehållet

Kronan arrangerade sjumannaspel på Edevi: ”Kanondag – vilket väder!”

Publicerad:
Fyra lag kom till start när Kronans FK bjöd in till sju mot sju-spel för damer på Edevi under lördagen. Här Kronans lagkapten Sandra Wattle med ett skott mot mål.
Fyra lag kom till start när Kronans FK bjöd in till sju mot sju-spel för damer på Edevi under lördagen. Här Kronans lagkapten Sandra Wattle med ett skott mot mål. Foto: Jonas Aspetorp

Det blev en fotbollsdag i härligt väder ute på Edevi under lördagen.

Den här gången var det Kronans FK som bjöd in till sju mot sju-spel för damer – och fyra lag kom till start.

– Det var ju en kanondag – vilket väder! Så härligt, säger Kronans Sandra Wattle.

– Det som var lite synd var att Eda drog sig ur i nästan sista sekund för att de inte fick ihop lag, så vi fick göra om lite. Men vi fick spela två matcher var, så det känns bra. Jätterolig dag.

I serien 7 mot 7 nordvästra damer finns Gunnarskog, Jössefors, Kronan, Töcksfors och Eda med. Den här gången kom inte Eda till start – men fyra matcher spelades under lördagen.

Poolspel

Värmlands Fotbollsförbunds sju mot sju-spel är en serieform utan avancemang till högre serienivåer. En klubb arrangerar flera kortare matcher (2 gånger 25 minuter) under en och samma dag. Serien spelas i poolspelsform. Varje lag spelar två matcher under dagen.

– Det är ju många som har satsat på den här serien för att de inte får ihop till ett elvamannalag.

– Vår vision var väl mer att vi (Kronan reds. anm.) hade många som inte ville spela i ett elvamannalag. Vi tränar en timme i veckan – och sen fick vi nys om att vi kunde vara med i en serie och då satsade vi på det, för vi var så pass många. Det är kul. Tufft och snabbt, men roligt, säger Wattle, som tränar Kronans veteranlag som spelar i serien.

Matchen mellan Kronan och Gunnarskog slutade 4–4.
Matchen mellan Kronan och Gunnarskog slutade 4–4. Foto: Jonas Aspetorp

Trogna åskådare

Det blev ingen match för Kronans damer i division 4 mot Säffle eftersom Säffle dragit sig ur serien. Därmed kunde veteranlaget även låna in några spelare från sitt seniorlag.

Det blev en hel del folk på plats ute på Edevi under helgen. Både spelare, arrangörer och åskådare samlades.

– Det är föräldrar som kommer och kikar, även om de flesta är vuxna som spelar så är det trogna åskådare som kommer och kollar. Och även de som bor nära kommer så klart. De andra lagen drar med sig lite folk också.

Forshälla nästa

I början av juni är det dags för sjumannaspel igen för lagen i serien. Då ute på Forshälla i Jössefors.

Resultat i matcherna: Töcksfors IF mot Jössefors IK: 0–0. Gunnarskog IK mot Töcksfors IF: 3–1. Kronans FK mot Jössefors IK: 3–4. Kronans FK mot Gunnarskog IK: 4–4.

Situation framför Kronans mål under matchen mot Gunnarskog.
Situation framför Kronans mål under matchen mot Gunnarskog. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

EdaneEdeviFotbollKronans FK

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.