Flera hundra trivdes på marknaden i Gunnarskog

Publicerad:
Besökarna, gissningsvis en bra bit över 600 -700, kom och gick hela tiden, denna fantastiskt fina lördag. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Så var det äntligen dags för den traditionella Gûnnerskemarten igen.

Platsansvariga Therese Olsson kunde med glimten i ögat konstatera att årets evenemang hade cirka 30 utställare, samt hembygdsföreningens egna aktiviteter och en servering inne i storstugan.

Denna fina solskenslördag kom det upp emot 600 till 700 besökare, allt från Gûnnerskinger, Jössehäringer från Arvika och många andra från orter runt omkring. Det fanns till och med en del långväga besökare och utställare. Ett härligt myller av glada människor.

Stor variation bland utställarna på marknaden, mycket konsthantverk.
Stor variation bland utställarna på marknaden, mycket konsthantverk. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Bland utställarna var variationen stor: Hantverk av alla slag, örter och blommor, hoppborg och ballonger för barnen, mat och godis, sylt och saft och annat hemgjort som smakade gott för den som provsmakade lite av ortens duktiga entreprenörer och hantverkare.

Profiler från Gûnnerske var det gott om, allt från ”Bengt i Sälboda” till Kruskopf och Nordling, bara för att nämna några, alla med goda insatser för bygden.

”Vi bare njuter av stönna” en kommentar av några profiler från Gûnnerske.Från vänster: ”Bengt i Sälboda” med efternamnet Olsson, sedan Lars-Göran Johansson från Höglunda. Bredvid honom frun Laila och längst till höger, Vigdis, Bengt i Sälbodas fru.
”Vi bare njuter av stönna” en kommentar av några profiler från Gûnnerske.Från vänster: ”Bengt i Sälboda” med efternamnet Olsson, sedan Lars-Göran Johansson från Höglunda. Bredvid honom frun Laila och längst till höger, Vigdis, Bengt i Sälbodas fru. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Och givetvis skulle årets Gûnnersking utses. I år gick den utmärkelsen till entreprenören Hans Karlsson från Järperud. Motiveringen var följande: ”Han förädlar vår viktiga skogsråvara genom att bedriva sågverk och snickeriverksamhet framgångsrikt sedan många år i Gunnarskog till glädje för såväl Gûnnerskinger som utsocknes".

I mitten Hans Karlsson – Årets Gûnnersking – flankerad av Ronny Olsson (vänster) och Håkan Olsson (höger) från Mârtens-Alliansen Gunnarskog.
I mitten Hans Karlsson – Årets Gûnnersking – flankerad av Ronny Olsson (vänster) och Håkan Olsson (höger) från Mârtens-Alliansen Gunnarskog. Foto: Therese Olsson
Pelargonier, begonior och mycket annat inom blomstervärlden för den kräsne trädgårdsfixaren.
Pelargonier, begonior och mycket annat inom blomstervärlden för den kräsne trädgårdsfixaren. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
Ronny Nilsson till vänster och Fredrik Kruskopf representerar Team Treske.
Ronny Nilsson till vänster och Fredrik Kruskopf representerar Team Treske. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
Hemvävda mattor i alla slags kulörer.
Hemvävda mattor i alla slags kulörer. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
Många sätt att ta sig till hembygdsgården.
Många sätt att ta sig till hembygdsgården. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
Full fart från tidig morgon på marknaden
Full fart från tidig morgon på marknaden Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson
Jordgubbar, en liten försmak av sommaren.
Jordgubbar, en liten försmak av sommaren. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Artikeltaggar

ArvikaEntreprenörskapGodisGunnarskogHans KarlssonHantverkMat och dryckSågverkSamhälle

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare