Hoppa till huvudinnehållet

Efter VM-succén – skänker pengar till moderklubben: ”Fint att kunna ge tillbaka”

Publicerad:
Jacob de la Rose svarade för en fin prestation i storsegern mot Ungern under pågående ishockey-VM i Tammerfors och tilldelades Hejapriset.
Jacob de la Rose svarade för en fin prestation i storsegern mot Ungern under pågående ishockey-VM i Tammerfors och tilldelades Hejapriset. Foto: JOEL MARKLUND

Västvärmlänningen Jacob de la Rose skänker 10 000 kronor till sin moderklubb Arvika HC.

– Det känns fint att kunna ge tillbaka, säger de la Rose.

Jacob de la Rose gjorde en stormatch mot Ungern i torsdags under pågående ishockey-VM, där han blev tvåmålsskytt, och tilldelades utmärkelsen ”Matchens prestation” som delas ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel.

Arvikasonen tvåmålsskytt i VM-krossen – hyllas av experten: ”Gör ett jättejobb”

Därmed fick han också Hejapriset på 10 000 kronor som de la Rose nu väljer att skänka till sin moderklubb Arvika HC.

– Det är en klubb som ligger mig otroligt varmt om hjärtat så det känns naturligt för mig att välja Arvika HC, säger Jacob de la Rose till Svenska Spel.

"Inspirationen att fortsätta”

I AHC är man stolta och tacksamma för tillskottet.

– Att Jacob tänker på oss visar för våra ungdomsspelare att även om man kommer från en liten förening så finns chansen att lyckas på alla nivåer inom hockeyn. Det ger också oss frivilliga inspirationen att fortsätta jobba inom ishockeyn oavsett vilken del man ägnar sig åt. Sen är det gött å höre lite bre värmländska på bästa sändningstid, säger Fredrik Höglund, ungdomsansvarig, till Svenska Spel.

Han fortsätter:

– I en ishockeyförening så finns många olika delar som behöver utvecklas. Men några viktiga poster som pengarna kan tänkas gå till är domarutrustning för ungdomsdomare, målvaktsutrustning och utbildningar inom våra ungdomslag och för deras ledare. Eller helt enkelt fylla på vår bank med låneutrustning så att fler får möjligheten att prova på ishockey.

Tre Kronor har gått som tåget hittills i VM och tagit fem raka segrar i gruppspelet, vilket gör att de redan nu är klara för kvartsfinal.

Den senaste vinsten kom mot Frankrike med 4–0 under lördagen – då Jacob för övrigt fyllde 28 år – och nu återstår Danmark på måndag samt en avslutande gruppspelsmatch mot USA på tisdag.

Artikeltaggar

Arvika HCIshockeyIshockey-VMJacob de la RoseTammerforsTre Kronor

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.