Ingesundselever visar ett hav av hantverk på Sjövinden: ”En härlig bredd”

Publicerad:
Jennifer Chaiyachid Anna Nordlöw och Amanda Persson marknadsför Hantverkslinjens utställning. Foto: Kristina Green

Ett 30-tal avgångselever vid Hantverkslinjen på Ingesunds Folkhögskola gör sin första utställning och håller vernissage den 25 maj.

– Alla kommer att hitta något de tycker om att titta på, säger Anna Nordlöw, Amanda Persson och Jennifer Chaiyachid, marknadsföringsgruppen.

Det har blivit en tradition för Hantverkslinjen att arrangera en samlingsutställning i slutet av utbildningen. I år hålls den på Sjövinden i Hamnmagasinet.

Tradition

– Det känns jättespännande, det är inte så många i klassen som har erfarenhet av utställningar. Det blir något kul och nytt för oss, säger Amanda Persson.

Eleverna har blivit uppdelade i olika grupper för att genomföra arrangemanget.

– Bara det blir en erfarenhet för oss, några fixar med transport av alstren och andra har ansvar för hängning och så vidare. Vi tre har hand om marknadsföringen, säger Anna, Amanda och Jennifer.

Alster i keramik, trä och textil kommer att visas på Sjövinden i Hamnmagasinet.
Alster i keramik, trä och textil kommer att visas på Sjövinden i Hamnmagasinet. Foto: Kristina Green

Olika uttryck

Ett 30-tal elever från grund- och påbyggnadskursen samt avtryck kommer att medverka. Det kommer innebära att upp till 150 alster inom textil, trä och keramik visas för allmänheten.

– Utställningen kommer att bli sevärd. Det är en härligt stor bredd på hantverket, vi är många elever och har olika uttryck. När vi haft en uppgift, så har vi tolkat den på våra egna vis, vilket är jätteroligt att se. Både för allmänheten, men också för oss elever.

Bredd och helhet

Trion syftar på att de sällan ser helheten i vad de andra i klassen jobbar med.

– Vi jobbar ju på med vårt eget och stoppar sedan in alstren i våra skåp, där de bara förvaras. Med utställningen får vi också se varandras verk. Det ska verkligen bli roligt att se allt på ett och samma ställe, säger Anna Nordlöw.

Textil, trä och keramik

Bland alstren finns bland annat ett schackbräde med spelpjäser i rakubränd keramik, bruksföremål och färgglada tovade alster. Dessutom visas textil produktion samt föremål i trä, varav ett antal skåp och pallar.

Ett 30-tal elever medverkar med upp till 150 olika föremål.
Ett 30-tal elever medverkar med upp till 150 olika föremål. Foto: Kristina Green

Artikeltaggar

Ingesunds FolkhögskolaKeramikKonstTextilUtställningarVernissager

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare