Större roll för västvärmländska Örebrotränaren: ”Trivs bättre nu än tidigare”

Publicerad:
Västvärmlänningen Paul Olausson, till höger, tillsammans med huvudtränaren efter den senaste matchen i Superettan mot Örgryte. Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Lugn och ro är inte det som främst kännetecknat Paul Olaussons tid som assisterande tränare i Superettanlaget Örebro SK.

Efter att Christian Järdler tog över som huvudtränare i höstas har det dock lugnat sig avsevärt i det avseendet.

Tränarna kom och gick i ett högt tempo – eller hur ska man annars beskriva en situation med fem olika chefstränare på ett och ett halvt år.

– Det har varit rätt så stilla nu, för att vara Örebromått, konstaterar Paul med ett skratt.

Det här gör också att västvärmlänningen trivs bättre nu än någonsin tidigare med Örebro-uppdraget.

– Det har varit bra utifrån den situationen vi har. Den här försäsongen har varit den mest optimala hittills för min egen del i alla fall och jag trivs bättre nu än tidigare.

Mer involverad

En stor del i det är att han också fått en större roll runt laget.

– Jag har fått mer ansvar och är mer involverad i det vi gör. Christian har gett mig ett stort ansvar för träning och matchplanering och det känns bra, när man kommer från att vara van som huvudtränare.

– Jag jobbar med spelidén som sådan och ser över både defensiven och offensiven. Jag känner mig i högsta grad delaktig och jag vill känna att jag är med och bidrar dagligen.

”Ser ganska nyktert på det”

Just när det gäller den trupp som Örebro ställer på benen den här säsongen så har det inte varit lika mycket jobb för Paul.

– Inte jättemycket. Jag har varit med och haft åsikter men där är det andra som gjort det jobbet.

”Jag känner mig i högsta grad delaktig och jag vill känna att jag är med och bidrar dagligen”, säger Paul Olausson om sin nya roll.
”Jag känner mig i högsta grad delaktig och jag vill känna att jag är med och bidrar dagligen”, säger Paul Olausson om sin nya roll. Foto: DANIEL MALM

Även om det inte var alls länge sedan Örebro spelade i Allsvenskan så tar Paul en stillsam approach till att man ska lyckas gå upp igen i år.

– Vi ser ganska nyktert på det. Vi har ingen målsättning att gå upp i år. Vi är inne i en ombyggnadsfas just nu, där truppen måste sätta sig innan vi kan ha några ambitioner att ta klivet upp. Jag ska inte säga att det är omöjligt men det ska mycket till.

– Det här året handlar mer om att sätta spelidén och implementera den med de spelare som vi har.

”Inte varit optimalt”

Med degraderingen från allsvenskan och den extremt höga omsättningen av tränare så har man inte kunnat bygga en trupp långsiktigt, egentligen förrän nu.

– Det har inte varit optimalt de senare åren. Vi har släpat efter lite med det jobbet och har kommit ur synk. Det här året kan vi försöka sätta lite mer av identiteten och till nästa vinters transferfönster kanske vi kan börja titta lite mer på olika spelartyper.

Örebro började säsongen lovande men har inte fått en helt klockren start på serien, då man inledde med två 0-0 matcher och sedan två förluster.

– Försäsongen var ganska bra och vi gjorde helt okej resultat, det såg stabilt ut, men serien har varit lite sisådär.

”Sämsta hittills”

De tre senaste omgångarna har dock givit mer utdelning, med två segrar och så nu oavgjort senast, mot ÖIS, i måndags.

– Vi har varit med i varje match men vi har inte kommit upp i den nivån vi skulle vilja än. Vi är i en bättre form nu men matchen mot ÖIS var dock den sämsta hittills, den poängen vi fick där ska vi vara glada för. Den prestationen var under nivå på alla sätt och vis.

De sju inledande omgångarna har gett en elfteplats i tabellen för Örebro, som är bland de tätaste lagen i serien – men är samtidigt också bland de målsnålaste framåt.

Superettan leds av GAIS, två poäng före närmast jagande Utsikten och Öster.

Artikeltaggar

FotbollÖrebroÖrebro SKPaul OlaussonSuperettan

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare