Arvikasonen tvåmålsskytt i VM-krossen – hyllas av experten: ”Gör ett jättejobb”

Publicerad:
Jacob de la Rose, med lagkaptenen Jakob Silfverberg till vänster, efter att ha gjort sitt andra mål för Tre Kronor i matchen mot Ungern. Foto: Pavel Golovkin

Tre Kronor är obesegrat i VM när tre gruppspelsmatcher återstår.

Mot Ungern stod svenskarna för en riktig kross – där Arvikasonen Jacob de la Rose svarade för två av fullträffarna i 7–1-segern.

– Alltid kul att göra mål, konstaterar han i SVT:s sändning.

Efter inledande segrar mot Tyskland, Österrike och värdnationen Finland – där det dock krävdes straffar i den sistnämnda – fick Sverige det att lossna rejält mot Ungern under torsdagen.

Oscar Lindberg gav tidigt Tre Kronor ledningen innan AHC-produkten Jacob de la Rose kunde utöka några minuter senare i första perioden.

I slutet av andra fyllde västvärmlänningen på sitt målkonto fram till en 6–1-ledning, hans tredje poäng hittills i turneringen.

Västvärmlänningen med i VM-truppen: ”En fältherre i sitt agerande”

SVT-experten Mikael Renberg lovordade hyllade honom i studion och delade ut maximala tre stjärnor i betyg.

– Han gör ofta jobbet i det tysta, det är ju sällan han gör två mål, men jag tycker han gör ett jättejobb för Sverige – inte minst i boxplay. Otroligt aggressiv, låter aldrig motståndarna få lugn och ro. Nån gång ska en sån kämpe få tre stjärnor och i dag var dagen, berömmer Renberg.

Här sätter Jacob de la Rose sitt första mål, och Sveriges andra, i matchen mot Ungern.
Här sätter Jacob de la Rose sitt första mål, och Sveriges andra, i matchen mot Ungern. Foto: Pavel Golovkin

”Vi är nöjda”

Jacob de la Rose själv i SVT om matchen:

– Det blev bättre efter första perioden, då släppte vi till lite mer lägen än vad vi kanske behöver, så vi tajtade till det och värderade lägena lite bättre kring när vi skulle vara kreativa och inte. Vi är nöjda med matchen.

På lördag väntar Frankrike för Tre Kronor som har ytterligare två gruppspelsmatcher kvar därefter.

– Det blir en tuff match igen. Det visade det igår (läs: onsdag) när de mötte Finland och höll det jämnt länge där – så det är ett bra lag. Det gäller att vi kommer in rätt och gör det vi ska, säger de la Rose, som för övrigt fyller 28 just på lördag, i SVT.

Siktar på nytt VM-guld – nu som assisterande kapten: ”Supertaggad – en ära”

Artikeltaggar

Arvika HCIshockeyIshockey-VMJacob de la RoseMikael RenbergSVTTammerforsTre Kronor

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare