Hoppa till huvudinnehållet

Vårrusning ett glädjebesked för Arvika Cup: ”Fantastiskt bra”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Med en månad kvar till Arvika Cup har intresset skenat uppåt rejält.
Med en månad kvar till Arvika Cup har intresset skenat uppåt rejält. Foto: Jonas Aspetorp

Arvika Cup tog en tung smäll under pandemiåren och när man återstartade ifjol så var det med en rejält nedbantad cup. Redan till i år har det dock hänt grejer – och det rejält.

– Vi är otroligt glada att vi är där vi är nu. Det här överträffar våra förväntningar, konstaterar Arvika Fotbolls Mikael Holgersson.

120 lag ifjol ser i nuläget ut att kunna bli 170. En ökning på hela 50 lag.

– Vi hade någon förhoppning om att vi skulle kunna gå från 120 till 150 i år och det såg väl länge ut som att vi inte skulle kunna komma upp i det, men under den senaste månaden har det hänt ganska mycket.

– Just nu ligger vi på cirka 170 lag. Vi håller på att gå igenom betalningar och allt det där, så att alla lag som anmält sig verkligen kommer också. Skulle vi landa på 170 lag så är det fantastiskt bra.

Med de siffrorna är man på god väg tillbaka mot de 216 man hade sista året före pandemin.

– I runda slängar blir det runt 8000 personer på Vik och i Arvika under en hel helg. Det är ju långt ifrån bara fotboll. Det är är ju något för hela stan och kommunen och en jättepositivt grej. Det här är absolut mer än vi vågat tro på.

Slutfas

Det är en månad kvar tills det är dags, cupen arrangeras den 16-18 juni, och det är mycket som går in i slutfasen av förberedelserna nu.

– Det är extremt mycket jobb kvar att göra den här sista månaden, det finns hur mycket smågrejer som helst som behöver göras men i slutändan är det ju för något som är fantastiskt kul.

Klubben står också väl rustad.

– Som tur är har vi många människor som har stor erfarenhet och kunnande. Grundpelarna i organisationen finns kvar sedan tidigare.

Norsk boom

Bakom boomen den senaste månaden ligger främst norska lag.

– Det är nog främst norska lag som tillkommit. Länge hade vi fler svenska lag än norska lag anmälda och det har jag nog aldrig varit med om tidigare, men nu verkar det som om det hänt en hel del på den norska sidan.

Tidigare har ett fåtal stora norska klubbar bidragit med väldigt många lag, men många av de lagen som tillkommit i år kommer från mindre föreningar som inte varit här tidigare.

– Det är ganska många nya klubbnamn och det är kul.

AIK på besök

Men allt handlar inte om klubbarna västerut. Arvika Cup har också fått ett bra gensvar österut, inte minst exemplifierat av att storklubben AIK kommer med fyra lag.

– AIK är ju en av Sveriges absolut största klubbar och att vi får den representationen av dem är kul, både för norrmännen och våra andra svenska lag.

Artikeltaggar

AIKArvikaArvika CupFotbollIK Arvika FotbollMikael Holgersson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.