Hoppa till huvudinnehållet

Imponerande tondövhet

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter lördagens demonstration i stadsparken, där 200 lärare protesterade mot de sparåtgärder om 14 miljoner som presenterats, skrevs ett antal reportage. Ett av dessa, publicerat i VF 13 maj, innehöll en kommentar från Börje Wahlund (M). I denna korta kommentar summeras vilken enorm utmaning Arvika har framför sig, för när det första man lyfter är "Kanske går det att göra saker mer effektivt?". Då menar jag att man inte har förstått.

Lärare och elever i stor demonstration: ”Vi har fått nog”

Arvika kommun ligger trea från slutet i Värmland när det gäller antal kronor som satsas per elev, enligt vad facket presenterade. Grums satsar, som jämförelse, 17 000 kronor mer per elev, och då är kommunen 1/3 av Arvikas storlek ungefär.Om vi sedan lägger ihop Wahlunds uttalande samt den replik Söderström och Boquist skrev till Sveriges Lärare Arvika den 16 april i Arvika Nyheter, så står en sak klar.

Skolan är inte viktig i Arvika och med denna typ av outtalad konsensus inom politiken, så kommer den så att förbli. Att vi sedan får ökade kostnader på andra områden som ett resultat av att för lite läggs på skolan eller att antalet behöriga lärare minskar, med sjunkande skolresultat som följd, det är mindre viktigt.

Detta är inte anständigt en kommun som säger sig ha höga ambitioner. Det duger helt enkelt inte.

Men vi var åtminstone effektiva. Det var väl ändå huvudsaken?

Varför lyssna?

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunArvika NyheterDemonstrationerLärareSamhälleSveriges LärareVärmlands län