Hoppa till huvudinnehållet

PRO firar med stor seniormässa: ”Vi vill även nå framtida pensionärer”

Publicerad:
Mässgeneralen Jonas Karlsson och ordförande för PRO i Arvika, Ulrika Karlsson ser fram emot helgens jubileums- och seniormässa på Ritz.
Mässgeneralen Jonas Karlsson och ordförande för PRO i Arvika, Ulrika Karlsson ser fram emot helgens jubileums- och seniormässa på Ritz. Foto: Kerstin Herö

– Vi är nog den största förebyggande föreningen inom vård och omsorg och social verksamhet skulle jag säga. Vi har så många friskvårdsaktiviteter, säger Jonas Karlsson som är mässgeneral för jubileet och Seniormässan som PRO i Arvika arrangerar på Ritz på lördag.

Pensionärsorganisationen i Arvika är med sina drygt 1000 medlemmar Värmlands största PRO-förening. Den bildades 1943 och firar därmed 80 år i år och det gör man tillsammans med nutida och framtida pensionärer som vill komma på öppet hus på Ritz och delta i dagens program.

– Mässan vill lyfta fram organisationen. Vi vill även nå och inspirera framtida pensionärer. Vägledning och information kopplat till underhållning. När man blir pensionär börjar en ny fas i livet och vi vill att de kommer ut i gemenskapen. Vi har 20 olika aktiviteter. Gemenskap, trygghet och upplevelser är det vi jobbar efter, fortsätter Jonas Karlsson.

På mässans utställning kommer PRO att visa exempel på de aktiviteter som föreningen arrangerar, från boule och mattcurling, till kortspel och vattengympa, studiecirklar, resor och event.

Framtidsfrågor

Under dagen deltar även PRO:s ordförande på riksnivå, Åsa Lindestam, under temat vad som blir viktiga frågor i framtiden.

Också kommunalrådet i Arvika Peter Söderström (S) medverkar, liksom kultur- och fritidschefen Eriqa Lindsten.

– Jag kommer att ställa lite frågor till dem, berättar Jonas Karlsson.

Samtal blir det också med PRO:s distriktsordförande Thorsten Born.

– Det är viktigt för oss att lyfta våra frågor, vad vi vill att man ska jobba med, till PRO i Värmland och att de tar vidare de frågorna till riksorganisationen.

PRO brukar även arrangera tema-träffar, då man bjuder in representanter från olika myndigheter som kan ta upp frågor som är aktuella för pensionärer. Även under seniormässan blir det en del samhällsinformation med olika utställare som besökarna kan ställa frågor till.

Musikunderhållning

Fika och musikunderhållning är omistliga inslag på en mässa och ett jubileum. På Ritz blir det musik, först med Charlotta och Johan Birgersson, och senare med Pär-Eric ”Pärra” Eriksson och Maria Larsson som många kanske känner igen från Arvikabandet Môra-Per.

Det är en ganska stor apparat att arrangera en mässa konstaterar Jonas Karlsson.

– 80 frivilliga jobbar den här dagen.

Efter ett års planering ser han och Ulrika Karlsson, ordförande i PRO Arvika, fram emot att det är dags att fira och hoppas på att mycket folk ska hitta till jubileums- och seniormässan.

Artikeltaggar

ArvikaJonas KarlssonJubileumKulturMänskligtMässorMôra-PerNöje/KulturPRORitzSocialdemokraternaUlrika Karlsson

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.