BILDEXTRA: Freak Kitchen gjorde comeback på scen – se klipp från ”Bryggan”

Publicerad:
Progressiva hårdrocksbandet Freak Kitchen, med gitarristen och frontmannen Mattias ”IA” Eklundh, basisten Christer Hysén och givetvis Arvikabördige världstrummisen Björn Fryklund gästade Olssons Brygga i samband med en 50-årsfest i fredags. Foto: Oscar Walldén

Arvikabördige världstrummisen Björn Fryklund var tillbaka i hemstaden under fredagskvällen med sitt band Freak Kitchen – som gjorde första spelningen på över tre år.

Detta i samband med en stor 50-årsfest på Olssons Brygga.

AN skrev förra veckan om Ulrika Mörk som styrde upp kalaset i privat regi tillsammans med ett gäng andra som fyller 50.

Hon fixar 50-årsfest – med Arvikasonens legendariska rockband: ”En världstrummis”

Uppslutningen var god – även om hon inte riktigt nådde upp till de tusen hon hade hoppats på innan.

Över 500 personer deltog ändå i det stora 50-årsfirandet på Olssons Brygga i Arvika.

– Jag tror alla tyckte det var lyckat och alla verkade ha det bra. Alla var glada – det blev en bra grej av det. Så jag är jättenöjd, säger Ulrika Mörk.

Björn Fryklund och festarrangören Ulrika Mörk efter spelningen.
Björn Fryklund och festarrangören Ulrika Mörk efter spelningen. Foto: Oscar Walldén

Ett kärt återseende blev det för hyllade trummisen Björn Fryklund, som kommer från Arvika men numera bor i Göteborgstrakten, då Freak Kitchen innan detta inte hade spelat i hans hemstad på 13 år.

– Det här blir ju liksom dubbelt kul eftersom vi inte har spelat sen coronan ströp alla spelningar, så det är tre år sen vi sist spelade med gruppen. Sen att få göra första spelningen i Arvika är ju extra roligt eftersom jag är därifrån, haha, sa Björn till AN ett par dagar före spelningen.

”Har det gôtt och rockar fett”

Det bjöds på både och show och musikalitet på hög nivå när hårdrocksbandet, som ofta blandar in andra genrer i deras säregna stil, röjde loss på scenen.

Gitarristen och frontmannen Mattias ”IA” Eklundh, som är högt ansedd bland musiker världen över, var nöjd med återkomsten till livescenen.

– Det var jättebra! Det var ju meningen att det skulle vara en smygstart inför sluten publik – men det blev ju inte riktigt så, haha. Det kom lite fler människor, konstaterar ”IA”.

– Jag har ju varit aktiv hela tiden under pandemin, men vi som band har inte varit det för jag vill inte göra massa livestreams. Vi spelar för människor och skojar, skämtar har det gôtt och rockar fett – det måste vara på riktigt.

Här nedan ser du fler bilder från spelningen.

  • Foto: Oscar Walldén
  • Foto: Oscar Walldén
  • Foto: Oscar Walldén
  • Foto: Oscar Walldén
  • Foto: Oscar Walldén
  • Foto: Oscar Walldén
  • Foto: Oscar Walldén
  • Foto: Oscar Walldén
  • Foto: Oscar Walldén

Artikeltaggar

ArvikaFreak KitchenHårdrockKonserterMattias EklundhMusikOlssons bryggaRock

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare