Hoppa till huvudinnehållet

Arvika tappade ledningen: ”Vi spelar ett spel vi inte riktigt behärskar”

Publicerad:
Arvikas Viktor Eriksson blev målgörare i matchen mot Rottneros på fredagen.
Arvikas Viktor Eriksson blev målgörare i matchen mot Rottneros på fredagen. Foto: Jonas Aspetorp

Arvika U ställdes mot Rottneros under fredagskvällen – och fick se sig besegrade med 4–2 på hemmaplan.

Det blev den första förlusten för den här säsongen.

– Vi spelar inte som vi har gjort i de andra matcherna, säger Arvikatränaren Thomas Axelsson.

Efter ett straffmål av Alexander Johansson – och ett mål av Viktor Eriksson stod det 2–0 till Arvika.

– Jag tycker vi går ut i första och visar hur vi vill spela.

Process

Men efter halvtid vände Rottneros på matchen – och vann.

– I andra tycker jag vi har tendenser att göra som vi gör i A-laget då och då, att vi spelar ett spel vi inte riktigt behärskar. Motståndaren får lite lätt att bryta på oss högt upp i banan och sätter oss i dåliga situationer.

– Men det är också en process, vi är nya i division fem. Man blir ödmjuk i förlust och lär sig och får reda på vad man måste göra bättre nästa gång, säger Axelsson.

”Vi tar med oss lärdomen av att vi inte ska falla in i fel typ av spel, utan vi måste känna av var i banan vi gör vilken typ av spel”, säger tränaren Thomas Axelsson.
”Vi tar med oss lärdomen av att vi inte ska falla in i fel typ av spel, utan vi måste känna av var i banan vi gör vilken typ av spel”, säger tränaren Thomas Axelsson. Foto: Jonas Aspetorp

Hattrick

I Rottneros fanns bland annat Gustav Andersson som gjorde hattrick – tre mål i samma period. Mål gjorde också bortalagets Yussuf Abdisitar.

– Vi möter ett bra Rottneros. De har några spelare som håller en riktigt hög klass. De är ganska samspelta. I första tycker jag vi tar oss förbi deras backlinje bättre än vad vi gör i andra.

Känna av

Arvika laddar om till nästa match mot Rinn på bortaplan.

– Vi tar med oss lärdomen av att vi inte ska falla in i fel typ av spel, utan vi måste känna av var i banan vi gör vilken typ av spel. Det kommer vi nog prata om en del efter helgen.

– Sen tar vi även med oss en hel del bra saker. I den första halvleken kändes det som att vi spelade otroligt tryggt. Vi fick fart på bollen, fick igenom anfall och hade två-tre chanser till som var av riktigt bra kvalité.

Artikeltaggar

ArvikaArvika UFotbollRottnerosSport

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.