De största tidningsutgivarna har sedan decennier tillbaka infört självcensur

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kommentar till Insändare av Börge Nilsson

Pressfrihetens dag - så hade ryska AN kunnat se ut: ”propaganda och lite mys”

Tryckfriheten är en viktig demokratisk rättighet i Sverige. Den ger alla rätt att fritt ge ut böcker, tidningar och tidskrifter. Myndigheterna har ingen rätt att i förväg granska eller censurera det som skrivs.

Tyvärr är denna text inte till särskilt stor nytta. De största tidningsutgivarna har sedan decennier tillbaka infört självcensur. Så alla viktiga och väsentliga frågor kommer aldrig upp till debatt. När kunde ni, i den ”fria” pressen, läsa en debattartikel som ifrågasatte den allmänna uppfattningen om; invandringen, klimatet och hur säkert RNA-vaccin är? Tala inte om statsradion och statstelevisionen. De är ju direkt jämförbara med DDR före 1989. Jag instämmer till fullo i vad Nilsson säger om ”utlandsspionerilagen”.

Att det jag säger stämmer överens med verkligheten bevisas bäst, genom att insändaren inte kommer att tas in i Arvika Nyheter.

Tommie Johansson

Artikeltaggar

Arvika NyheterBöckerInvandringKlimatPolitikTidskrifter

Läs vidare