Hoppa till huvudinnehållet

Västvärmländskan om SSL-chansen – därför föll valet på Karlstad

Publicerad:
Västvärmländska talangen Clara Mossberg har skrivit ett tvåårskontrakt med SSL-laget Karlstad IBF.
Västvärmländska talangen Clara Mossberg har skrivit ett tvåårskontrakt med SSL-laget Karlstad IBF. Foto: Karlstad IBF

18-åriga Clara Mossberg från Dotteviks IF är klar för Karlstad IBF.

Det meddelade SSL-klubben på sina sociala medier under onsdagen.

– Det känns kul och spännande, säger den västvärmländska talangen.

Clara Mossberg lämnar alltså Dotteviks IF där hon förra säsongen gjorde 15 mål och 20 assist på 18 matcher i division 1.

För den 18-åriga centern väntar nu SSL med Karlstad IBF och KIBF meddelar att Mossberg har kritat på för två år.

– Det känns kul och spännande. Det ska bli roligt att få testa på en högre nivå och det blir en utmaning, säger Clara Mossberg om äventyret som väntar i den svenska högstaligan med Karlstad.

Vad gjorde att det blev Karlstad IBF?

– Det var väl plus- och minuslistor på allt (olika alternativ) och till slut kändes det ändå rätt med Karlstad. Att ta chansen att få spela i högstaligan och det känns som rätt val. Mitt mål har alltid varit att få spela i SSL.

I Karlstad återförenas Clara Mossberg för övrigt med den ett år äldre kusinen Isa Lindström Wegraeus, också hon fostrad i Dottevik, som den senaste säsongen står noterad för tolv SSL-matcher med KIBF.

Karlstads sportchef Torbjörn Tärnbro om värvningen:

– Hon är född 2004 och har en stor potential. Clara är i en spännande utveckling som vi följt. Hon är urtypen för en stabil center som nu får chansen i SSL, säger Tärnbro till KIBF:s Facebook.

"Ett tungt tapp"

För Dotteviks del är det utan tvekan en av de mest tongivande spelarna som nu försvinner.

– Ja, men det är väl klart att hon har gjort det väldigt bra i Dottevik. Klart det blir ett tungt tapp, inte frågan om det, men jag tycker det finns så många andra tjejer som kan kliva upp och ta hennes roll, säger Dotteviks Kalle Mossberg – som ju också är pappa till Clara:

– Hon var ju på väg lite grann redan ifjol, men valde att utveckla sig ett år till i Dottevik. Det är fantastiskt kul både som pappa, tränare och för oss som klubb att hon får chansen i SSL.

Centern Clara Mossberg lämnar division 1-laget Dotteviks IF för ett SSL-äventyr med Karlstad IBF.
Centern Clara Mossberg lämnar division 1-laget Dotteviks IF för ett SSL-äventyr med Karlstad IBF. Foto: Jonas Aspetorp

Just Mossberg, som haft huvudansvaret för Dotteviksdamerna de senaste säsongerna, är dock själv ännu inte helt klar för en fortsättning i skrivande stund.

– Det är inget som är hundra procent spikat än, men det lutar väl säkert åt att jag står där igen. Nu har jag ändå hållit på några år – livspusslet måste gå ihop också.

Hur ser läget ut annars kring truppen för tillfället?

– Kristin kommer sluta, hon är med och jobbar i sportgruppen i stället. Sen är det några enstaka till som kanske ska lägga klubban på hyllan. Men det ser spännande ut ändå tycker jag.

– Vi har inga påskrifter färdiga än, men det kommer förhoppningsvis komma ut snart. Sportgruppen har lagt ut lite krokar också, men tyvärr är det svårt att få spelare. Det är inte så bra förutsättningar i Arvika, som lag blir det lite tufft när det inte finns en godkänd hall på högre nivå, menar Kalle Mossberg.

Artikeltaggar

ArvikaClara MossbergDivision 1 damer RegionDotteviks IFInnebandyKalle MossbergKarlstad IBF DamSSL

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.