Hoppa till huvudinnehållet

Arvikas desperation räckte nästan: ”Vi förtjänade mer”

Publicerad:
Peter Ek svarade för ett piggt inhopp och fixade, sånär, en poäng till hemmalaget – inte minst i den här omdiskuterade situationen.
Peter Ek svarade för ett piggt inhopp och fixade, sånär, en poäng till hemmalaget – inte minst i den här omdiskuterade situationen. Foto: Jonas Aspetorp

Kontrollerande Arvika ägde bollen och desperata Arvika skapade chanserna, men effektiva Sunne var de som tog med sig poängen.

Lördagens 1-2-förlust sorterade under kategorin frustrerande för hemmalagets del. Trots ett markant spel- och bollinnehav fick inte västvärmlänningarna betalt för något av dem.

– Det är surt såklart, men man vinner inga matcher på bollinnehav, tyvärr, konstaterade Arvikatränaren Christian "Kicken" Berntsson.

I synnerhet inte när övertaget inte omsätts i lägen inne i boxen.

När Arvika slog på desperationsläget i slutet av matchen så hände det dock grejer.

– När vi är mer desperata, sista 20, skapar vi mer än vi gjort på hela matchen.

Rakare spel

Ett lite längre och rakare spel ställde till stora problem för Sunneförsvaret.

– Nu märks det här vi pratat om hela försäsongen, om att vi vill spela ett rakare spel, och när vi gör det här så skapar vi mycket, mycket, mer. Det kanske inte är jätteroligt men det är effektivt.

Sent inbytte Peter Ek personifierade scenförändringen och han var nära att fixa en kvittering flera gånger om, inte minst i två frilägen.

Det var dock bara ett av dem som blev det stora samtalsämnet efter matchen, den där Sunnes målvakt handgripligen satte stopp för Ek i utkanten av straffområdet, efter en djupledsboll.

– Det är en solklar straff. Jag har slagit bollen förbi målvakten, han är inte ens i närheten av den, och så springer han rakt in i mig. Jag förstår det inte. Det är helt obegripligt, menade Peter.

Stod på sig

En åsikt han delade med många andra i hemmalägret – inklusive Berntsson.

– Det är som det är. Det kanske är tufft för en domare att döma fler straffar än en, men jag tycker ju att om det är straff så är det straff.

– Jag var inne och pratade med domaren och han tycker att de springer in i varandra. Han stod på sig där, förklarar "Kicken".

Tvärstopp.
Tvärstopp. Foto: Jonas Aspetorp

Hade Arvika fått maxutdelning på straffkontot den här eftermiddagen på Lingonvallen så hade man fått tre, eftersom man gjorde sitt enda mål för dagen – just – på straff och hade en situation till som mycket väl kunde ha blivit det.

Förtjänade mer

Men så blev det inte den här gången.

– Vi förtjänade mer än det här. Vi har hela andra halvlek – men de tar tillvara på sina lägen, konstaterade Ek.

Och det vinnande läget för Sunne kom såväl snöpligt och smått ologiskt, med den första chansen man hade i andra halvlek. Efter det ägnade man sig i huvudsak åt att försvara sig.

– Vi är inte riktigt på tårna när vi går in i duellerna när vi släpper 1-2. Vi är inte riktigt där, konstaterade Berntsson.

Piggt inhopp

Dagens stjärna i kanten går i alla fall till Peter Ek, som inte ens fanns med i den ursprungliga matchtruppen.

– Peter var egentligen inte med i truppen idag, men sedan fick vi lite återbud och då stod han näst på tur. Han visade att han ska vara där. Han gjorde ett piggt inhopp, berömde Berntsson.

Det här var hans första minuter i fyran i år och det var minuter som lovade mer.

– Jag har varit skadad ett tag nu och det är klart det känns bra att komma tillbaka in i det igen. Det känns bra så men det är ändå frustrerande att det inte blir vinst, avrundade Ek.

Arvikas lagkapten Lowe Engström får hårdhänt uppvaktning av Sunnes försvar.
Arvikas lagkapten Lowe Engström får hårdhänt uppvaktning av Sunnes försvar. Foto: Jonas Aspetorp

Artikeltaggar

ArvikaChristian BerntssonDivision 4 VärmlandFotbollIK Arvika FotbollLingonvallen

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.