Hoppa till huvudinnehållet

Körde grovt rattfull två gånger på en helg – smällde in i bil: ”Inte meningen”

Publicerad:
Reporter Tim Öberg
Tim Öberg
tim.oberg@arvikanyheter.se
Mannen stannades av polis under rattfyllerifärden. Dagar senare gjorde han om det. Nu döms han till fängelse.
Mannen stannades av polis under rattfyllerifärden. Dagar senare gjorde han om det. Nu döms han till fängelse. Foto: Herman Rydeberg

Under en helg körde mannen två gånger om med över två promille alkohol i blodet.

Den andra rattfyllan slutade i kollision med en parkerad bil.

Nu döms han till fängelse.

Det var mot slutet av sommaren 2022 som västvärmlänningen körde bil grovt rattfull med över två promille alkohol i blodet. Inte bara en, utan två gånger.

Vid det första tillfället stannades han av polis på väg hem efter en kväll på restaurang, enligt domen. Polisens provtagning skulle sen komma att visa att mannen hade strax över två promille alkohol i blodet den gången.

Vid det andra tillfället, ett par dagar senare, inträffade nästa fyllekörning. Denna gång slutade det med att mannen körde in i en parkerad bil – som flyttades ur sitt läge och skadades av smällen, enligt tingsrättsdomen. Bilägaren hörde själv en ”hög smäll” i samband med händelsen.

Nekas skadestånd

Denna gång hade föraren 2,3 promille alkohol i kroppen.

– Det var inte meningen att köra på någon bil, har han sagt i förhör.

Mannen döms nu för de båda grova rattfyllorna till tre månaders fängelse. Ägaren till den påkörda bilen nekas dock skadestånd.

En annan västvärmlänning, också han man, döms av tingsrätten för dubbla ringa narkotikabrott och olovligt förfogande – efter att ha sålt utemöbler som tillhört någon annan. Mannen döms till skyddstillsyn.

Ytterligare en man i Västvärmland döms också han för rattfylleri, samt olovlig körning och ringa narkotikabrott. Han döms till 85 dagsböter på sammantaget 4 250 kronor.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättRattfylleriSingelolyckorVärmlands län

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.