Hoppa till huvudinnehållet

Lyckat samarbete mellan Ingesund och Västanå Teater: "Det blev stående ovationer"

Publicerad:
Ingesunds symfoniorkester spelade på Loftet i Berättarladan.
Ingesunds symfoniorkester spelade på Loftet i Berättarladan. Foto: Privat

Ingesunds symfoniorkester höll två i stort sett utsålda konserter i Arvika och på Loftet i Berättarladan, Rottneros.

– Publiken var hänförd och gav stående ovationer, vilket är mycket roligt för eleverna, säger Johan Birgersson, Musikhögskolan.

Konserterna inleddes med vårsånger av kammarkören vid entrén framför Musikhögskolan samt Berättarladan. Detta framträdande leddes av Charlotte Birgersson. Det var fullsatt i konsertsalen på Ingesund och i stort sett på Loftet i Berättarladan där svenska verk gick som en röd tråd genom framförandet. Finalen med Hjalmar Gullbergs text i Den förklädda Guden grep tag i publiken.

– Texten handlar om medmänsklighet och är högst aktuell. Sviten hade urpremiär den 1 april 1940, en vecka senare gick Tysklands trupper genom Danmark och ockuperade Norge. Det var många som blev rörda av framförandet, säger Johan Birgersson.

Det lyckade samarbetet gav mersmak.

Artikeltaggar

BerättarladanDanmarkGudHjalmar GullbergJohan BirgerssonKonserterMusikNorgeNöje/KulturTeaterTyskland

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.