Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Stort intresse när kickoff-cup gjorde debut – 20 flicklag deltog

Publicerad:
20 lag med flickor födda 2012 och 2013 var med i den nystartade försäsongscupen i Arvika. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Det var först tänkt som ett litet pool-spel inför säsongen – men blev betydligt större än så.

20 stycken F12/13-lag gjorde upp i Avsparken Cup på Vik under söndagen.

– Det blev en riktigt bra uppslutning, konstaterar Patric Winberg, en av ledarna som var med och arrangerade.

Från tidig förmiddag till kväll spelades det matcher oavbrutet på Vik när debuterande Avsparken Cup genomfördes – i strålande solsken.

Ledarna kring Arvika Fotbolls F13-lag Patric Winberg, Johan Nelson och Pierre Öberg styrde upp arrangemanget.

– Det var riktigt roligt! Det måste ha varit runt 230 ungar och alla hade minst en förälder med sig, även syskon och släktingar, så det var nog minst 600 personer ute på Vik, säger Patric Winberg.

Både lokala lag från Arvikatrakten men även klubbar från Karlstad och Kongsvinger fanns representerade i cupen.
Både lokala lag från Arvikatrakten men även klubbar från Karlstad och Kongsvinger fanns representerade i cupen. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Att det skulle bli så stort som det blev var inget de hade räknat med från början.

– Vi tänkte att vi skulle ha nån form av kickoff inför säsongen, att vi bjuder in några lag och kör minipool-spel. Vi drog ut en inbjudan till lag i regionen. Det var stilla ett tag – sen bara brakade det till i mejlboxen, berättar Winberg.

Och fortsätter:

– Det slutade med att vi hade 25 lag som ville vara med. Vi var tvungna att stoppa vid 16 först, sen tryckte vi in fyra lag till så det blev 20.

Exempelvis Jössefors, Kronan och Klässbol hade lag med, men även flera Karlstadsföreningar som Norrstrand, Skattkärr och Råtorp.

– Jättekul att det blev så spritt, med lag från Kongsvinger till Hammarö och däremellan, säger Winberg.

Det var gott om folk som kom för att stötta och man räknar med att över 600 personer tog sig ut till Vik.
Det var gott om folk som kom för att stötta och man räknar med att över 600 personer tog sig ut till Vik. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Dagen började med en invigningsmatch där en spelare från varje lag, som föregående år hade högst träningsnärvaro, var med och spelade.

– Redan där var det hur mycket folk som helst.

Utöver själva matcherna, som spelades på sjumanna över två gånger 25 minuter, anordnades bland annat lotteri och ett ”Blazepod Fifa 360 Challenge”.

Kanske är det en ny tradition som startats?

– Nu när det blev så här bra så har vi absolut tänkt köra även nästa år. Det blev väldigt uppskattat och vi fick fin respons. Alla lag fick spela tre matcher var så det blev väldigt mycket fotboll.

Se fler bilder från dagen i bildspelet här nedan:

Artikeltaggar

ArvikaFotbollIK Arvika FotbollIP VikPatric Winberg

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.