Hoppa till huvudinnehållet

AN:s chefredaktör slutar – har fått nytt jobb

Publicerad:
Arvika Nyheters chefredaktör Linus Carle har sagt upp sig.
Arvika Nyheters chefredaktör Linus Carle har sagt upp sig. Foto: Anton Eriksson

Arvika Nyheters chefredaktör och ansvarige utgivare Linus Carle har sagt upp sig och slutar efter sommaren.

Han har fått ett nytt jobb.

– Det känns både kul och sorgligt, säger han.

Linus Carle har arbetat inom NWT-koncernen sedan 2013 och på Arvika Nyheter sedan 2016. Hösten 2019 blev han tillförordnad chefredaktör, en tjänst som blev permanent under vintern 2020. Nu har han fått nytt jobb och lämnar NWT-koncernen.

– Det är med stor sorg som jag lämnar uppdraget och redaktionen. Att vara chefredaktör på en lokaltidning är ett oerhört fint uppdrag och jag har verkligen älskat jobbet. Men jag är sugen på nya utmaningar och känner att det är rätt tid att lämna över till någon annan. Arvika Nyheter har oerhört spännande tider framför sig med ägare som tror och satsar på tidningen, säger han.

Linus Carle lämnar journalistiken och blir Internal communications manager på Thermia i Arvika.

– Jag kommer att arbeta både strategiskt och operativt med kommunikation, säger han.

Tomas Skoglund, mediehuschef på NWT Media, säger att rekryteringen efter ny chefredaktör startar omgående.

– Det är såklart tråkigt att Linus slutar, han har gjort ett fantastiskt jobb på Arvika Nyheter. Det positiva är att det är ett bra läge att rekrytera en ny chefredaktör, med tanke på att Arvika Nyheter är inne i ett spännande skede med stora redaktionella satsningar, säger han.

NWT:s styrelse har nyligen beslutat att göra en omfattande satsning på Arvika Nyheter för att säkra framtiden för lokaljournalistiken. Två nya journalister kommer att anställas på tidningen, vilket innebär att den redaktionella styrkan ökar från 6,5 tjänster till 8,5.

Exakt när Carle slutar är ännu inte bestämt, men han lämnar tidningen någon gång efter sommaren.

– Fram tills jag slutar är det full fokus på uppdraget som chefredaktör, säger han.

Eftersom det kan uppstå eventuella intressekonflikter mellan Carles uppdrag som ansvarig utgivare och hans kommande arbetsgivare så kommer han avsäga sig det uppdraget så snart som möjligt. Vem som blir ansvarig utgivare under rekryteringsprocessen är ännu inte klart.

– Jag kommer inte på något sätt vara involverad i nyhetsvärdering eller utgivarfrågor som rör min kommande arbetsgivare, säger Carle.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareArvikaArvika NyheterJournalistikLinus CarleRekryteringThermiaTidningar

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.