Hoppa till huvudinnehållet

Forsberg tar över dagarna före premiären: "Bara att titta framåt”

Publicerad:
Förre Kronantränaren, Calle Forsberg, rycker in på kort karens och tar över Arvikas damer bara tre dagar före seriepremiären i division III.
Förre Kronantränaren, Calle Forsberg, rycker in på kort karens och tar över Arvikas damer bara tre dagar före seriepremiären i division III.

Det har varit snabba ryck runt Arvika Fotbolls division III-damer den här veckan.

I tisdags stod man utan tränare. I onsdags kväll var den nye tränaren på plats.

– Det är nog lite unikt, så nära inpå seriepremiären, konstaterar inhoppande Calle Forsberg.

Forsberg, tränare i Kronan ifjol, packade undan coachjackan i höstas men står nu återigen vid spelarbänken, fast nu är Edane Marin Arena utbytt mot Lingonvallen.

– Det kom jättehastigt, absolut. Jag blev tillfrågad som assisterande för några veckor sedan så jag har varit med i två veckor och nu fick jag frågan här.

Med seriepremiären i trean redan nu på lördag var det verkligen rakt ut i hetluften.

– Det är inte optimalt men det är som det är, det är bara att titta framåt och försöka hitta lösningar.

Var ligger de stora utmaningarna?

– Man känner ju inte flickorna på samma sätt när man inte varit med, vad de är bra på och vad de vill. Jag har ju inte hunnit prata så mycket med dem, man tappar mycket sånt, men vi får ändå försöka hitta vägar.

Damsektionens Mona Smedman är nöjd med att man lyckades hitta en så snabb lösning efter att huvudtränaren Jonas Gustafsson klev av i tisdags.

– Vi är jätteglada över lösningen med Calle. Han har en mångårig erfarenhet både som spelare och tränare. Han har varit ett intressant namn under flera år.

Runt Forsberg finns det också en väl inkörd stab i lagledaren Maria Midtsundstad, fystränaren Marika Rydberg och målvaktstränaren Julia Hansson.

– Det ger en stabilitet och vi är väldigt glada över den uppställningen, fortsätter Smedman.

Låg medelålder

Forsberg får ta över en extremt ung trupp efter att en stor andel av de mer rutinerade spelarna antingen gått till division II-grannen Eda eller lagt skorna på hyllan. Medelåldern nu är på 17,6 år, fördelat på en trupp med 23 spelare på papperet.

– Det är en ung och hungrig trupp, konstaterar Smedman.

– Truppen är inte jättestor men det är en fin trupp, som verkar vilja vara med och träna och köra. Det är en väldigt ung trupp men också en rolig och utvecklingsbar grupp, konstaterar Forsberg, som inte ens funderar på en målsättning i det här skedet.

– Vi får ta det som det är och ta varje match för sig.

Damtrean innehåller tio lag totalt och från att ha hyst tre västlag ifjol är man nu nere på att Arvika är ensamt från väst. Eda, Karlstad Fotboll, Qbik och Kronan är borta. In istället har man fått Skoghall, Emtarna, Norrstrand och Råda.

Gott gäng

– Det är många nya lag och en ganska stor förändring, jag är väldigt osäker på hur kvalitén är på serien i år.

– Jag har lite dålig koll på var vi står oss, men det är ett positivt och gott gäng och det är det viktigaste. Vi får se var vi landar, vi har inga krav så. Det är många som har lämnat och det är klart att det kommer att märkas men det betyder också att andra får chansen.

Artikeltaggar

ArvikaCalle ForsbergDivision 3 damerFotbollIK Arvika FotbollMona Smedman

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.