Arvika inför gratis mensskydd i skolorna

Publicerad:
Arvika kommun inför gratis mensskydd på skolorna som går att hämta ut i automater. Foto: Jessica Gow/TT

20 röda automater har placerats ut på flera skolor i Arvika. Kommunen har infört gratis mensskydd för elever från mellanstadiet till gymnasiet.

För ungefär ett år klubbade politikerna i kommunfullmäktige i Arvika att utreda om det gick att införa gratis mensskydd i skolan. För ett par veckor sedan blev det verklighet, när de första röda skåpautomaterna kom på plats. Automaterna finns på mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. De är försedda med tidlås för att minska risken att skydden plockas och slängs.

– Det här känns jättebra. Det gynnar både ökad jämlikhet och jämställdhet bland barn och unga i skolåldern, säger Anneli Karlsson, jämställdhets- och folkhälsosamordnare i Arvika kommun, i ett pressmeddelande.

Gratis mensskydd i Arvikas skolor kan snart bli verklighet

Artikeltaggar

Anneli KarlssonArvikaArvika kommunGymnasieskolanJämställdhetSkola och utbildningSkolor

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare