Hoppa till huvudinnehållet

Arvika är Sveriges sämsta kommun för djuren?

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Arvika är Sveriges sämsta kommun för djuren? Vad gör kommunen?

Arvika kommun hamnade på delad sista plats i Djurens Rätts ranking "Djurvänlig kommun". Enligt undersökningen fick Arvika endast 3 poäng av 174 möjliga. Det är en besvikelse för djurvänner och kommuninvånare som vill se kommunen ta ansvar för en mer hållbar och etisk livsmedelsproduktion.

Vi har tagit en närmare titt på Arvikas svar på enkäten och upptäckte att de hade hoppat över nästan alla frågor. Detta väcker frågor om kommunens engagemang i att främja djurvänliga val och miljömässigt hållbara matvanor. Det är viktigt att vi som kommuninvånare är medvetna om hur våra beslutsfattare agerar i dessa frågor och att vi ställer krav på våra kommunala tjänstemän och politiker att ta ansvar för en mer hållbar och etisk livsmedelsproduktion.

Vi uppmanar Arvika kommun och dess politiker att ta en större roll i att främja djurvänliga val och miljömässigt hållbara matvanor. Vi vill se tydliga åtgärder och konkreta planer för att förbättra kommunens resultat i Djurens Rätts ranking "Djurvänlig kommun". Vi vill också påpeka att grannkommunen Eda hamnade på plats 106 i samma undersökning, vilket är 144 platser bättre än Arvika. Detta visar att det är möjligt att göra positiva förändringar och förbättra placeringen i rankingen.

Vi hoppas att Arvika kommun och dess politiker tar detta på allvar och ser till att Arvika blir en djurvänligare och mer hållbar kommun för framtiden. Vi som kommuninvånare har en viktig roll att spela genom att ställa krav på våra politiker och se till att våra röster hörs i dessa viktiga frågor.

Elis & Caroline Hirwing, grundare av mötesplatsen Vegan i Arvika

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunÅtgärderDjurDjurens RättEdaHållbarhetPolitikSamhälleVal