Hoppa till huvudinnehållet

Mattias och Mattias var med och skrev historia – med Säffleklubben

Publicerad:
Mattias Nilsson har varit en tongivande spelare för elitseriejagande Säffleklubben BK Tegnér, som den gångna helgen blev historiska seriesegrare.
Mattias Nilsson har varit en tongivande spelare för elitseriejagande Säffleklubben BK Tegnér, som den gångna helgen blev historiska seriesegrare. Foto: Carolina Schützer

BK Jösse ska kvala till division 1 nästa helg – men de kommer få klara sig utan både Mattias Nilsson och Mattias Flodberg.

De var nämligen med och säkrade historisk serieseger för Säfflelaget BK Tegnér och ska kvala till elitserien.

– Det ska bli spännande, säger Mattias Nilsson.

När det stod klart att Jösse inte fick ihop lag till elitserien inför den här säsongen, och började om i division 2, valde en del att stanna kvar – men några gick också till andra lag.

Mattias Nilsson har exempelvis spelat i allsvenskan tillsammans med Säfflelaget Tegnér – som den gångna helgen säkrade seriesegern.

Detta efter två bortasegrar mot Vimmerby och Team Gamleby.

– Ja, det var roligt! Vi behövde vinna en och spela en oavgjord för att ta hem serien – men vi vann ju båda så det var ju extra kul, säger Mattias Nilsson som spelat alla matcher utom en för Tegnér.

”Vore roligt”

Om ett par veckor väntar kval mot Bågen i Kristinehamn, till att börja med.

– Det ska bli spännande. Vore roligt att få upp dem i elitserien igen. Vi har som målsättning att vinna mot Bågen först och främst, men det är inte klart än vart vi ska spela sen om vi tar oss vidare.

Hur har säsongen varit för din del annars?

– Det har känts ganska bra. Jag har haft en dålig match kanske, annars har det funkat bra. Det blev som det blev med Jösse när vi drog oss ur, det var väldigt tråkigt – men kul att ha fått spela med Tegnér i allsvenskan i alla fall.

Mattias Flodberg har framför allt spelat med Jösse under säsongen men ska nu vara med och hjälpa Tegnér i kvalet till elitserien.
Mattias Flodberg har framför allt spelat med Jösse under säsongen men ska nu vara med och hjälpa Tegnér i kvalet till elitserien. Foto: Jonas Aspetorp

Även Mattias Flodberg, som annars spelat med Jösse under säsongen, har varit med Tegnér de senaste matcherna – och kommer hjälpa dem i elitseriekvalet.

– Jag och Mattias får bara spela med Tegnér i kvalet – vi är låsta där. Vi hade bestämt det ganska tidigt för det att skulle bli så. Det blir som ett mellanår för jösse innan allt kommer sätta sig, säger Mattias Flodberg.

Inga stora förväntningar

Rent spelmässigt har det varit upp och ner för Jösse, som slutade fyra i serien – av förklarliga skäl.

– Det är lite skiftande beroende på att vi haft lite olika lag. Det gör lite skillnad beroende på om det är tre tidigare elitseriespelare med eller inte, konstaterar Flodberg.

Kvalet till division 1 inleds nästa helg mot BK Brio, i Hallsberg, men några större förväntningar om att laget måste avancera uppåt är det inte.

– Så som det känns nu tror jag inte det är nån som blir varken sur eller ledsen om vi inte går upp just i år. Visst, det finns väl chanser att gå upp, men vi får nog se det mest som ett mellanår.

Vad tror du om chanserna med Tegnér då?

– Jag tror vi har ganska bra chanser, det är inte några omöjligheter. Tegnér har en fungerande förening med en bra blandning av spelare och en go stämning i laget.

Artikeltaggar

ArvikaBK JösseBK TegnérBowlingElitserien i bowlingMellanallsvenskanSäffle

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.