Hoppa till huvudinnehållet

Inför stopplikt i sjukhuskorset

Publicerad:
Inför stopplikt i sjukhuskorsningen, menar insändarskribenten. Foto: Linus Carle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det har hänt flera allvarliga olyckor i sjukhuskorset genom åren, trots att det är god sikt och avfarts- och påfartsfiler från och ut på riksväg 61.

För en tid sedan blev jag vittne till åtminstone en tänkbar orsak till olycka när jag passerade sjukhuskorset på väg mot Gaterondellen. Plötsligt körde en bil ut och svängde mot Gate framför bilen framför mig utan att stanna och utan att lämna företräde trots att det alltså kom flera bilar ganska tätt. En situation som hade kunnat resultera i en olycka.

Det är bara skyltat lämna företräde vid vänstersväng ut på 61an. En snabb, enkel och inte särskilt dyr åtgärd för att minska olycksrisken vore att införa stopplikt vid vänstersväng ut på riksväg 61. Varför är det inte redan gjort?? Var ligger hindret? Det kan väl inte vara så enkelt att man bara inte tänkt tanken?

Henrik Samuelsson

Artikeltaggar

GaterondellenOlyckorOlyckor och katastrofer