Hoppa till huvudinnehållet

Dundersuccé för Eda: ”Kan nästan inte bli bättre”

Publicerad:
Reporter Jonas Aspetorp
Jonas Aspetorp
jonas.aspetorp@arvikanyheter.se
Eda-trion Oscar Morfeldt, Alvin Jonasson och Anna Nilsson skördade stora framgångar på fältskytte-SM.
Eda-trion Oscar Morfeldt, Alvin Jonasson och Anna Nilsson skördade stora framgångar på fältskytte-SM. Foto: Eda SKG

Eda Skyttegille gjorde dundersuccé i gevärsskyttarnas fält-SM som avgjordes i Eggvena under helgen.

Tre individuella SM-medaljer och två lagguld summerar upp till ett av klubbens bästa mästerskap någonsin.

– Det kan nästan inte bli bättre, säger Anna Nilsson som försvarade Edas färger i det öppna mästerskapet där hon säkrade ett brons.

– Jag har inte varit i närheten av det tidigare, jag har blivit nia som bäst, konstaterade Anna som var både glad och förvånad.

– Det skulle nästan inte kunna gå. Jag har inte skjutit så mycket nu på slutet, det är nästan jag får dåligt samvete, fortsätter hon.

Alvins förtjänst

Och att det överhuvudtaget blev ett SM för hennes del kan hon tacka klubbkompisen Alvin Jonasson för.

– Jag hade inte tänkt att åka. Det var Alvins förtjänst. När han ringde och frågade om jag inte skulle bli med så kan man ju inte tacka nej.

Trots dåligt med träning så inledde Anna imponerande starkt - med delad ledning efter fyra stationer.

Station fem och sju förstörde dock chansen på ännu ädlare valör, då hon tappade tre poäng från maximala sex på båda.

– Femman bedömde jag för kort och det var även vinden, jag skruvade för lite där. De var på 460 meter och vinden tog tag där ute och nästan alla låg där ute i vingen.

Ojämn vind

Luriga vindar på de öppna fälten ställde till det för många.

– Det var svårt. Det var långa håll och korta skjuttider och det blev lite speciellt, men det var nog mest vinden som var svår. Den var ojämn. När man lade sig ner så blåste det från ena hållet och sedan när man skulle skjuta blåste det från andra. Jag tror många tyckte det var knepigt.

På den sjunde stationen blev det en mer traditionell missbedömning.

– Den sköt jag över. Jag tyckte den var mindre än den var. När man inte har skjutit så mycket så blir det gärna någon lite så där.

Anna tappade sex poäng från maximala 48 vilket gav en bronspeng. Åt Varbergs Christer Berntsson och Rommeheds Olle Gabrielsson, på 47 respektive 46, fanns dock inget att göra.

Dubbelt Eda

I juniormästerskapet blev det dock Eda i topp och det dessutom i dubbel upplaga, med Alvin Jonasson som guldmedaljör och klubbkompisen Oscar Morfeldt med SM-silvret, med 44 respektive 36.

Den insatsen gav också ett solklart SM-guld till Eda i juniorernas lagtävling.

Edatrion Anna Nilsson, Lars Axelsson (15:e plats i veteranklassen) och Henry Håkansson (21:a i den öppna klassen) bar också en stor del av äran för det värmländska guldet i förbundstävlingen, där Värmland vann med trygg marginal före Stockholm och Norrbotten.

Artikeltaggar

Alvin JonassonAnna NilssonEda skyttegilleOscar MorfeldtSkytteVårgårda

Så här jobbar Arvika Nyheter med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.